Sıkıntı Anlarında Okunacak Tesirli Dua

Sıkıntı Anlarında Okunacak Tesirli Dua

Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerine olsun MucizeDua okuyucuları. Allah-u Teala buyuruyor ki: “Biz insanı bir sıkıntı ve zorluk içinde (ve bunlara göğüs gerecek şekilde) yarattık.” (Beled Suresi, 3. ve 4. Ayetler)
Bu hayat, bu dünya yaşamı çok meşakkatli bir süreç. Kendinizi çıkmazda hissettiğiniz, sıkıntılı, dar zamanlarınızda tüm acizliğinizle yapmanız gereken bir dua paylaşıyorum. Bu dua içten okunması, ağlayarak ve sızlayarak okunması lazımdır.
Yüce Allah’ın izzet ve azametinin hakkı, nebilerin ismeti ve velilerin nurlarının hakkı için sığınılacak, şehitlerin kanı hakkı için de yalvarılacaktır. Hz. Hüseyin’in kardeşi Hz. Hasan’ın ve bütün ecdadı hakkı için, yapılan duanın kabulü istenecektir.
İhlas ile bu dua edilirse ve tekrar tekrar okunursa, kabul olması muhakkaktır. Çünkü Allah vaad etmiştir ve vaadinden dönmez. Çünkü azametine yakışmaz.

Okunacak Dua:
Bismillahirrahmanirrahim
İlâhi, bi ahassi sıfâtike, ve bi izzeti celâlike, ve bi a’zami esmâike, ve bi ismeti enbiyâike, ve bi nûri evliyâike ve bi demi şühedâike, es’elüke ziyâdeten fil ilmi ve tevbeten kablel mevti ve râhaten indel mevti ve mağfireten ba’del mevti ve necâten minennâri ve duhûlen fil cenneti ve âfiyeten fiddünya ve’l-âhireti, bi rahmetike yâ Erhamerrâhimin. İlâhi bi hakkı Hüseynin ve ehîhi ve ceddihi ve ebîhi ve ümmihi ve benîhi, hallisnî mimma ene fihi, birahmetike, ya Erhamerrâhimine.

Anlamı:
İlahi, sıfatlarının özü ve celal sıfatının azameti ile duamı kabul buyur.
İsminin yüceliği, nebilerin korunmalarının hakkı, velilerin nurunun hasebi ile, şehidlerin kanları hakkı için duamı kabul buyur.
İlmimi fazlalaştır, Ölmeden evvel tövbemizin kabulünü, ölüm anında rahatlığı, ölümden sonra mağfiretimi, cehennemden kurtuluşumu ve cennete girişimi, dünya ve ahirette afiyette daim oluşumu rahmetinle isterim, ey merhamet edicilerin en merhametlisi.
Allah’ım; Hz. Hüseyin, kardeşi, dedesi, babası, evlatları hakkı için beni bulunduğum sıkıntıdan kurtar, rahmetinle beni esirge, zira sen merhamet edicilerin en merhametlisisin.
Sıkıntı Anlarında Okunacak Tesirli Dua

Sitemizde yayımladığımız diğer sıkıntı dualarından faydalanmak için lütfen BURAYI tıklayınız.

NOT: Sadece Youtube kanalında paylaşacağımız sırlı dua ve diğer video paylaşımlarımızı kaçırmamak için lütfen BURADAN kanalımıza abone olmanızı tavsiye ederiz.

“Sıkıntı Anlarında Okunacak Tesirli Dua” üzerine 4 yorum

  1. Ben 2,5 senedir chikmazdayim yapmadigim dua terrible esma ayet kalmadi, hala da chikmazdayim(((((((

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bunu Paylaş kısmından paylaşabilirsiniz!!!
%d blogcu bunu beğendi: