Mühim Bir Hacet Namazı

Mühim Bir Hacet Namazı

Abdullah ibni Ebi Evfa Radıyallau Anh’dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Rasulallah (SAV) Efendimiz şöyle buyurmuştur:
Her kimin Allah-u Teala’dan yahut Ademoğullarının herhangi birinden bir haceti olursa, önce güzelce abdest alsın, sonra iki rekat namaz kılsın ardından da:

Elhamdülillahi rabbil alemin, vessalatü vessalamü ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmaın

diyerek Allah-u Teala’ya hamdü sena etsin ve Nebi (SAV)’e de salevat getirsin. Daha sonra bu duayı okusun.

Mühim Bir Hacet Namazı

La ilahe illallahul halimul kerim, subhanellahi rabbil arşil azim, elhamdülillahi rabbil alemin, eseluke mucibati rahmetike ve azaime meğfiratike vel ğanimete min külli birrin ves selamete min külli ism, la tede’ li zenben illa ğafertehu vela hemmen illa ferrectehü vela haceten hiye leke ridan illa kadaytehü ya erhamerrahımin.

Anlamı:
O çok sabırlı ve lütufkar olan Allah-u Teala’dan baska hiçbir ilah yoktur, O büyük Arş’ın Rabbi olan Allah-u Teala’yı noksan sıfatlardan tenzih ederim, bütün hamdler alemlerin Rabbi olan Allah-u Teala’ya mahsustur.
Ben Senden; rahmetini kazandıran ve tam manada mağfiretini hak ettiren şeyler isterim. Her iyilikten ganimeti ve her günahtan da kurtulmayı istiyorum.
Ey acıyanların en merhametlisi! Benim için bağışlamadığın hiçbir günah, feraha çıkartmadığın hiçbir dert ve razı olup da gerçekleştirmediğin hiçbir hacet bırakma.

Böyle yapıldıktan sonra dünya ve ahiret işlerinden ne murad ediliyorsa onu Allah-u Teala’dan isterse, hiç şüphesiz o iş takdir edilir.

“Mühim Bir Hacet Namazı” üzerine 3 yorum

    1. Istediginiz kadar kilabilirsiniz. Belirli bir sayi yok. Efdal olan, hacetiniz kabul olasiya kadar yapilandir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bunu Paylaş kısmından paylaşabilirsiniz!!!
%d blogcu bunu beğendi: