Üveys Veysel Karani’nin Münacatı

Üveys Veysel Karani’nin Münacatı

Münacaat-ı Üveysel-Karani ya da Veysel Karani’nin Münacatı, maneviyat aleminin büyüklerinin ilgi duyduğu çok önemli bir dua bir münacaattır. İnsanın acizliğini, fakirliğini, zayıflığını, muhtaçlığını Allah’a itiraf edip yardım istemesi ve onu Kur’an’da belirttiği esma ve sıfatları ile övme büyüklüğünü takdir etme şeklidir. Şiddetle tavsiye ettiğimiz bir duadır. Siz değerli kardeşlerim; bu münacaatın anlamını bilerek dua ederseniz, o zaman neden bu duaya önem verdiğimizi anlayabilirsiniz. Dünya ve ahiret hayatıyla isteklerinizi bu münacaat ile Allah’tan dileyebilirsiniz. Zaten münacaatın anlamı, Kur’an ayetlerinden ve Esma-i İlahiden oluşan mübarek ve bereketli kelime ve cümlelerle Allah’a yalvarıp yakarmak, dünya ve ahiret selameti ve saadeti için Yüce Allah’tan isteklerini gidermesini istemek demektir. Bediüzaman Saidi Nursi bu münacaatı dualarının arasında sürekli okumuştur. Bizler de onun okumasına sadık kalarak sizlerle paylaşıyoruz.
Münacaata başlarken Euzü-Besmele çekilip Allah’a hamdettikten sonra okumaya başlanılmadır. Münacaat bittikten sonra muradınızı isteyebilirsiniz. Her helal istek için okunabilir.
Rızık ve kısmet için 7 adet, sağlık ve afiyet için 11 adet, özel istek ve ihtiyaçlar için 21 adet.

Üveys Veysel Karani’nin Münacatı Okunuşu:

Bismillahirrahmanirrahim
İlâhi ente rabbî ve enel abd
Ve entel haliku ve enel mahlûk
Ve enter rezzaku ve enel merzuk
Ve entel malikü ve enel memluk
Ve entel azizü ve enezzelil
Ve entel ğaniyyu ve enel fakir
Ve entel hayyu ve enel meyyit
Ve entel baki ve enel fani
Ve entel kerimu ve enel leim
Ve entel muhsinu ve enel müsi
Ve entel ğafuru ve enel müznib
Ve entel azimu ve enel hakir
Ve entel kaviyyu ve enel da’if
Ve entel mu’ti ve enes sail
Ve entel eminu ve enel haif
Ve entel cevadü ve enel miskin
Ve entel mücibu ve eneddâ’i
Ve enteş şafi ve enel merid

Fağfirli zünubi ve tecavez anni veşfi emradi ya Allahu ya kafi. Ya rabbu ya vafi. Ya rahimu ya şafi ya kerimu ya muafi. Fa’fü anni ve an ebi ve ümmi ve rufekaines sadikıne fi hıdmetil kur’ani vel imani ve an üstadina
saidin nursi radiyıallahü anhü fa’fü anni min külli zenbin ve afini min külli dain verda anni ve anhüm ebeden bi rahmetike ya erhamerrahimine velhamdü lillahi rabbil alemin.

Üveys Veysel Karani’nin Münacatı Manası:

Bismillâhirrahmânirrahim
Ya İlahi! Rabbim Sensin! Çünkü ben abdim. Nefsimin terbiyesinden âcizim. Demek beni terbiye eden Sensin!..
Hem Sensin Hâlık! Çünkü ben mahlûkum; yapılıyorum…
Hem Rezzak Sensin!.. Çünkü ben rızka muhtacım; elim yetişmiyor. Demek beni yapan ve rızkımı veren Sensin…
Hem Sensin Mâlik! Çünkü ben memlûkum. Benden başkası bende tasarruf ediyor. Demek Mâlik’imiz Sensin…
Hem Sen Azîzsin! İzzet ve azamet sahibisin! Ben zilletime bakıyorum; üstümde bir izzet cilveleri var. Demek Sen’in izzetinin âyinesiyiz…
Hem Sensin Ganiyyi Mutlak! Çünkü ben fakirim. Fakrımın eline yetişmediği bir gınâ veriliyor. Demek ganî Sensin, veren Sensin…
Hem Sen Hayy-ı Bâkî’sin! Çünkü ben ölüyorum. Ölmemde ve dirilmemde, bir daimî hayat verici cilvesini görürüm…
Hem Sen Bakisin! Çünkü ben, fena ve zevalimde, Sen’in devam ve bekanı görüyorum…
Hem Sen Kerîm’sin, umulmadık yerden ihsan edensin, çünkü ben nankör ve cimriyim bu kadar nimetlerin şükrünü eda edemiyorum, senin rızan dairesinde sarf etmiyorum
Hem Sen Muhsîn’sin bütün iyilikler, güzellikler Sendendir, Senden gelir. Çünkü ben kötülük ve günahlara mazharım, suç ve kabahatim çoktur.
Hem Sen Gafur’sun, günahları bağışlayansın. Çünkü ben günahlardan kurtulamıyorum, mağfiretin olmazsa kim beni bağışlar, suçlarımı affeder?!
Hem Sen Azim’sin, azamet sahibisin. Çünkü ben hakirim, Sen olmazsan bir hiçim, hiçbir şeref ve değere sahip değilim.
Hem Sen Kavî’sin, her şeye gücün yeter. Çünkü ben zaifim, Senin yardımın olmazsa hiçbir şeye gücüm yetmez.
Hem cevap veren, atiyye veren Sensin! Çünkü biz umum mevcudat, kalî ve hâlî dillerimizle daimî bağırıp istiyoruz; niyaz edip yalvarıyoruz. Arzularımız yerlerine geliyor; maksudlarımız veriliyor. Demek bize veren Sensin.
Hem Sen Emin’sin, Çünkü ben korkuyorum, ancak Seninle emniyet bulurum. Kalplere huzur, akıllara güven veren Sensin, sana korku arız olmaz.
Hem Sen Cevad’sın, cömertsin. Çünkü ben ihsanına muhtacım, Sen ise bol bol verensin, atıyyen bitmez hazinen tükenmez,
Hem Sen dualara icabet eden Mücib’sin. Çünkü dua edip yardıma muhtaç olan benim. Kabul buyurmazsan hangi kapı var gideyim.
Hem Sen Şafîsin, bütün maddî manevî hastalıklara şifa verensin. Çünkü ben hastayım, türlü türlü illet ve hastalıklara müptelayım.

İşte Sen günahlarımı mağfiret et, suçlarımı bağışla, her türlü hastalığıma şifa ver, ya Allah, ya Kâfî, ya Vafî (sözünde duran), ya Rahîm, ya Şâfî, ya Kerim, ya Muâfî (afiyet veren)!
Beni, ana babamı, hizmet-i Kur’aniyye ve imaniyyede sadık arkadaşlarımı, Üstadım Said Nursî’yi (r.a) affına mazhar kıl. Her günahtan beni affeyle, her hastalıktan bana şifa ve afiyet ver. Ey merhamet edenlerin en merhametlisi erhamürrahimin, rahmetinle benden ve onlardan ebediyyen razı ol. Hamd olsun Âlemlerin Rabbi olan Allah’a.

Üveys Veysel Karani’nin Münacatı Arapçası:
Üveys Veysel Karani'nin Münacatı
Üveys Veysel Karani'nin Münacatı

Daha önce sitemizde yayımladığımız faziletli münacatları tecrübe etmek isterseniz lütfen BURAYI tıklayınız.

NOT: Sadece Youtube kanalımızda yayınladığımız faziletli dua ve diğer video paylaşımlarımızı kaçırmamak için lütfen BURADAN kanalımıza abone olmayı sakın ihmal etmeyin.

“Üveys Veysel Karani’nin Münacatı” üzerine 20 yorum

  1. Meraba sorum saçma belki ama merak ettim.Bu dualari sayıyla okurken eller açık mı olacak ben elimde telefona bakarak okuyorum tek elimi açıyorum içim rahat değil okunabilir mi böyle

    1. Duanın adabında el açmak vardır. Ama bu münacatta ellerinizi açmanıza gerek yok.

  2. Selamun aleykum hocam. Izninizle bir sorum olacakti verdiginiz sayilar hergunmu okunacak yani mesela gunde 7 tanemi yoksa 7 gun boyunca gunde 1 tanemi? Allah razi olsun. Dua ve selametle…

  3. Hocam merhabalar Allahin selami uzerimize olsum insallah .benim size bir sorum olucakti bana karseslerime ve anneme zarari dokunan çok insan oldu onlar yuzumden çok aci gunler gecirdik ve ben bunlarin Allah katinda cezalandirilmasini istiyorum bu onerdiginiz duayi 21 kere okuyup bu insanlari Allahima havale etsem dogru olurmu ..

    1. Allah’in adaleti asla ama asla sasmaz. Sadece bazen zaman alabilir. Cok güzel yaparsiniz Allah’a havale ederek.

  4. Sayin hocam ben çok Üzgün bir anneyi oğlum 30 yaşında ve uyuşturucu bağımlısı ona nasıl dua edeyim kurtulun inşallah bana yardım ederseniz Allah sizden razi olsun Allahim nerde varsa yardım etsin şimdi hastanede biti beni gördü bu zikir kitabını sana verme ihtiyacı duydum dedi ve beni hiç tanımıyor bende öğünde beri o zikir yapıyorum ve dediyi gibi rüyamda hayvanlar goruyorum

    1. Öncelikle Allah sifasini versin. Sitemizde cok fazla dualar mevcut. Dilediginizi size uyani okuyabilirsiniz.

  5. EMEK HIRSIZLARINA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM DİYE İBARE ÇIKIYOR BİR MÜDDET SONRA. YANİ GÖRDÜM MÜNACATI VATSAPTAN ARKADAŞLARIMA FOTOSUNU ÇEKİP ATTIM BU DA EMEK HIRSIZLIĞIYSA HAKKINIZI HELAL EDİN BEN SADECE ÇOK BEĞENDİĞİM İÇİN ARKADAŞLARIMDA FAYDALANSIN DİYE FOTOSUNU ÇEKİP ATTIM. BU UYARI ÖNCEDEN GÖRÜNSE ZATEN ATMAZDIM K. BAKMAYIN HAKKA GİRDİYSEM HAKKINIZI HELAL EDİN

    1. Kaynak göstermeden baska sitelerde yayimlanmamasi icin yazilmis bir yazi. Dilediginiz gibi paylasabilirsiniz sayfayi söyledikten sonra.

      1. ALLAH RAZI OLSUN EVET GRUPTA SİTE ADRESİNİ DE PAYLAŞMIŞTIM AÇIKLAMALARI OKUMALARI İÇİN : )

  6. veysel karani denir ama said nursi geçer cehaletime verin ama ne alaka arda yuzlerce yıl olup ustad said nursıden demek. acıklarsanız sevınırım tesekurler

    1. Said Nursi nin okudugu sekilde yazilmis. O yüzden bir bakima himmet isteme gibi o kisim münacata eklenmis.

  7. Duada ve entel cevadü ve ene’l miskin olacaktı. Bilmeden okudum. ALLAH affetsin. Duzeltirseniz iyi olur.

    1. 1 defa duasi kabul olan da var aylarca okuyup sonra kabul olan da. Simdi 1 defa oku demem dogru olmaz. Dualarda israr önemlidir. Bunu Allah-u Teala istiyor.

        1. Bunu istediginiz vakit okuyabilirsiniz. Anlami cok güzeldir. Anlamini da ögrenerek okuynuz lütfen.

      1. Hocam neden Bildirmediniz ki bi duani Iveys Karaniye HziMam Ali oyretmiş? Belki bilginiz yok bu hakda ama siz güzel bir nasihet. Peuqamber ve onun oak ailesini Ehli – Beytinide halka belli etdirin. Bu islam peyqamberinizin ve islamın en önemli olan sebeblerinden biridir. Sizler biliyorsunız am tam gercekleri malesef bilmiyorsun beşkide biliyor ama halka beyan etdirmiyorsunu ne yazık ki. Halkın gercekleri bilmelerine hakkı var. Bı duanı Üveys Karanıye Peygamberiniz (s) can gözü oşan amcası oglu Fatimenin Ciyer parelerinin Hasan ve Hüseyn Babsın iMam Ali öyretmiş. Üveys Karani kendisi Ehli – Beyt aşıkı olmuş ve Aliyle birlikde savaşlarin birinde savaşan möteber bir şahs olmuş. Peyqamberin en üstün 10 esahbelerinden biri olmuş. Bu duanda İmam Alıden oyrenmiş!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bunu Paylaş kısmından paylaşabilirsiniz!!!
%d blogcu bunu beğendi: