Havas Uygulamalarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Havas Uygulamalarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Değerli Dostlarım! Havas uygulaması yaparken, uygulamanın başarılı olabilmesi için bazı şartlara riayet etmek gerekir. Esmalarla çalışma yaparken de bu kurallar geçerli. Aşağıda Havas Uygulamalarında Dikkat Edilmesi Gerekenler belirtildi.

1. Yapacağınız bir amelin kabulünden asla zaman şüphe etmeyin. Çünkü şüphe yapılan bir ameli bozar.

2. Bıkmadan, yorulmadan, usanmadan, tam sabır ve rabıta ile başlamış olduğunuz işin muvaffakiyetle neticelenmesine kadar devam ediniz.

3. Ne yapacağını ne okuduğunu veya üzerinde çalıştığınız bir işi hiç kimseye söylemeyin ve belli etmeyin. Uygulamayı tenha ve kimsenin görmediği bir yerde yapınız. Hiç kimseye de şöyle böyle yaptım yahutta şunları bunları yaparım demeyin!

4. Manevi yolda yükselmek ve başarıya ulaşmak takva ile olur. Haram yememek, helal yiyip içmek, giybetten kaçınmak ve gıybet etmemek, yalan söylememek, sıdka ve nasihata önem vermek, kötü gözle bakmamak, insanlara eziyet etmemek ve eziyete dayanmak, insanlara şevkat ve merhametle bakmak çok önemlidir

5. Yapacağınız bir ameli acele etmeden huzuru kalb ile yapın. Zihnizdeki bütün düşüncelerden (Aile, mal, sevinç, korku, üzüntü vb.) uzak olup, kuvvetinizi, himmetinizi, iradenizi ve arzunuzu bir noktada toplayın ki, muradınız hasıl olsun. Yaptığınız işi severek ve isteyerek yapın. Alelade baştan savma yapılan işlerden hayır gelmez.

6. Devamlı taharet üzere olmalı, bedenin, elbisen ve olduğun yer, hele hele kalbinizin temizliğine çok dikkat edin.

7. Bir kimseye muhabbet, celb, tefrik, taslit, irsali hatif, davet, hastayı iyileştirmek veya buna benzer ameller yapmak istediğiniz zaman o kişinin rengini, suretini, boyunun uzunluğu ve kısalığını yaşlı veya genç olduğunu teşhis edin. Şayet bunları bilmiyorsanız, o kişinin annesinin ismiyle yazarsın. Annesinin isminide bilmiyorsanız Havva olarak kabül eder ve yazarsınız. Teşhis isim vermekten daha tesirli olup, daha da tesirlisi teşhis ve isimleri beraber kullanmaktır.

8. Hayvan eti ve hayvandan çıkan süt, bal, yumurta ayrıca soğan, sarımsak veya bunlara benzer kokusu kötü olan gıdalar yemeyin. Midenizin boş ya da gereğinden fazla tıka basa tok olmaması lazımdır.

9. Yüce şeyleri sefil işler için alet etmeyin! Allah-u Teala’nın Ayetlerini kötü işlerde ve kötü niyetlerde kullanmayınız!

10. Yapılacak amelin gününü ve saatini iyi belirleyip, gezegenlerin özelliklerine göre yapın. Ayrıca amel günü menkut (Noktalanmış) gün olmamalıdır. Her Arabi ayın, 3. 5. 13. 16. 21 . 24. ve 25. günleri menkut günlerdir. Hayırlı amellerini bu menkut olan günlerde yapmayın! Hayırlı ameller Kamerin nurunun ziyade olduğu günlerde, şer ameller ise Kamerin muhaka olduğu (Her Arabi ayın son üç gecesi) günlerde yapılır.

11. Bir uygulama yaparken kıbleye doğru yönelerek okuyun veya yazın. Ayrıca yazının da çok güzel olması lazımdır. Yazılan vefk ise vefkin hane sırasına göre rakam veya harfleri yerine koymak, rakamları veya harfleri güzel yazmak ve vefkin hanelerini eşit olarak çizmek lazımdır.

12. Her amelden önce ve sonra mutlaka Peygamber Efendimiz’e Salavat-i Şerife getirin.

13. Her amelden önce İstihare yaparsanız, yapacağınız işte basiretli olursunuz.

14. Ruhanileri hakir ameller için kullanmak isterseniz, onlara hakaret etmiş ve aşağılamış olursunuz. Ruhaniler şeriata göre hareket ettiklerinden dolayı şüpheli olan hiçbir ameli yapmazlar. Onları şeriata aykırı olan işlerde sakın kullanmaya kalkmayın! Ayrıca istenen her haceti de Ruhanilere sormayın!

15. Ruhaniyetlere okuyacağınız azimetleri de çok iyi ezberlemeli ve okurken hiç kekelememelidir. Azimeti kitaptan ya da bilgisayardan okumak yeterli değildir. Çünkü kalbin yazı ile iştiğal olup, gerekli olan huşu’ gider. Bu da erkanların en gereklisi olan teveccühü ortadan kaldırır.

Havas Uygulamalarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

“Havas Uygulamalarında Dikkat Edilmesi Gerekenler” üzerine 13 yorum

  1. merhaba hocam. benim kafama bir soru takıldı. şimdi havas uygulamaları yaparken dikkat edilmesi gerekenler derken, mesela ben intikam için dua olan çalışmayı yapmak istiyorum. bu havas çalışmasına mı giriyor? belli gün ve geceleri takip etmem mi gerekiyor. yoksa sizin belirttiğiniz gibi günler yeterli mi ?

    1. Dediginiz havas uygulamasina girer ama eger haksiz yere yapilirsa vebali cok büyük olur.

  2. Erbai idrisiyeden okurken örnegin 11. İsmi şerifi okurken anlamiyle birlikte mi okuyacagiz yoksa ya kebir diye mi zikretmeye devam edecegiz.

  3. Allah razı olsun hocam.Pekı bu tarıhler Arabı aya göre biz hicri takvime uydugumuza göre yine bu günlerdemi ara vermeliyiz? Bu bir çok kişninin kafasına takılan bir konu..Çok oldum bilyorum hocam kusuruma bakmayın ? Havas ,muhabbet ve diger tüm dualarımzı Rabbimin huzurunda olmak biz aciz kulların tek dilegi..Saygılarımla.

  4. Hocam ögle derın bilgîler verıyorsunuz kı sızı takıp ettıgımden bu yana rahatladım ve dualarınızdan fayda görmeye basladım.Bu halde acık kapalı gûnler yokmu ? Ben yıllardır sevgı ve muhabbet dualarımı böyle acık gûnlerde yapıyor dıger gûnlerde ters dönme rıskı var dıye korkarak yapmıyordum ?Sadece verdıgınız bu tarıhlerde ara vermek yeterlımı?Saygılar

    1. Bakin söyle anlatmaya calisayim;
      Duanin bir adabi vardir. Gece saatleri daha makbuldür, ama bu demek degil ki o saatler disinda dua edilmez. Sadece havas uygulamalarinda etkinin artmasi icin özel zamanlar vardir. Bu da onlardan biridir. Duanizi sürekli ediniz. Dualara asla ara vermeyiniz. Öyle ya da böyle duanizin karsiligini bir sekilde zaten alacaksiniz. Dua davet demektir. Allah ile görüsmeye cikiyor gibi düsünün. Nasil bir insan bir müdürün yanina özenle giderse, siz de öyle özenle dua edin.

  5. Hocam şer amelleri özellikle kamerin muhaka olduğu yani ayın son 3 günü yapın demişsiniz,peki bu son üç günün açık gün olmasıda şart mıdır yoksa kapalı olan bir son 3 gün olabilir mi? Yani sadece son 3 günden biri olması yeterlimidir yoksa aynı zamanda açık bir günde mi olmalıdır?

    1. Pardon ama, Hasa Allah acik günlerde calisiyor da kapali günlerde tatil mi yapiyor? Bu sacma, internette asli astari olmayan bilgilere ve bu günleri (!) satarak bunu ticarete dökmüs kisilere (Sözde web sayfalari var ve kendilerini bu isin ehli diye gösteriyorlar) ASLA itibar etmeyiniz.

  6. Bakude yasiyorum ve de burda vefk pek bilinmez hatta hic duymadim. Ailemi evliligime ikna etmek icin vefk yazdirmak istiyorum baska carem yok. Bu isi iyi biren bilini nereden bula bilirim. Yardimci olursaniz cok sevinirim. Caresiz durumdayim

  7. ben eşimin ehli sünnet itikadına girmesini istiyorum. bunun için davet edilebilirmi. o zatın terbiyesi ile terbiyelenmesi istenebilirmi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bunu Paylaş kısmından paylaşabilirsiniz!!!
%d blogcu bunu beğendi: