Duaların Kabul Olacağı Vakit

Duaların Kabul Olacağı Vakit

Duaların Kabul Olacağı VakitSevgili Dostlarım,
sizlerle bir çok müminin farkında olmadığı çok kıymetli bir sırrı paylaşmak istiyorum. “Hacet kapısı açıkmış duam kabul oldu” gibi sözleri belki büyüklerinizden sıkça duymuşsunuzdur. Duaların Kabul Olacağı Vakit her zaman bir sır olarak saklanmaktadır. Hz. Peygamber bazı zaman dilimlerinin özel olduğundan söz etmiştir. Peygamber Efendimiz’in ifadesine göre üzerine güneş doğan en faziletli gün cuma günüdür. Hz. Peygamber cuma günü duaların kabul olacağı vakti bizlere şöyle haber vermiştir: “Onda öyle bir an vardır ki şayet bir Müslüman namaz kılarken o ana rastlar da Allah’tan bir şey isterse Allah, ona dilediğini mutlaka verir”. Bu vakit gizli olmakla birlikte bir rivayete göre hutbe ile namaz arasındaki zaman dilimidir.

Duaların kabul olacağı bu vakit, önceki peygamberlerce de bilinen bir durumdur. Mesela Hz. Yusuf’un kardeşleri bağışlanmaları için babalarından dua etmesini istemişlerdir ve Hz. Yakub ise dua edeceğim diye cevap vererek duasını cuma gününe bırakmıştır. Perşembeyi Cumaya bağlayan akşam namazından itibaren Cuma akşam ezanına kadar bu an saklı tutulmuştur. Ben inanıyorum ki, sitemizdeki çoğu kardeşimiz bu vakti yakalayacaktır. Allah dualarımız kabul eylesin. Amin!

“Duaların Kabul Olacağı Vakit” üzerine 8 yorum

  1. Bilgilendirme için teşekkür ederim Allah ım rahmetini marifetini cümlenizin üzerine olsun inşallah

  2. Hocam öncelikle vesile olduğunuz için allah razı olsun sizden,ben birini çok seviyorum ama o beni sadece çıkar için kullandı canım çok acıyor bana çok vaatte bulundu ne yapabilirim onun pişman olması icin lütfen yardımcı olun ??

    1. Allah inancı olan hiçbir kimse beddua etmemeli.Allah sevgisiyle şifalandırsın demeli.Kızgınlık,öfke gibi zararlı duygular dan arınmak için içinde sevgi şifa sözcükleri olan dualar bolca okunmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bunu Paylaş kısmından paylaşabilirsiniz!!!
%d blogcu bunu beğendi: