Salatül Fatih Sığası

Salatül Fatih Sığası

Arapçası:
Salatül Fatih Sığası

Okunuşu:
Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina Muhammedinil fâtihı limâ uğlika vel hatimi limâ sebeka nâsırıl hakkı bil hakkı vel hâdi ila sırâtıkel müstekîmi ve ala âlihi ve ashâbihi hakka kadrihî ve mikdârihil azîm

Türkçe Anlamı:
Allahım! Kapalılıkları açan, geçmişe son veren, hakka hakikatla destek olan, mahlukatı senin doğru yoluna ileten Efendimiz Muhammed’e O’nun âline ve ashabına O’nun yüce kadr ü kıymetince salat eyle selam eyle ve O’nu mübarek kıl.

100 Kere Salatül Fatih Dinleyin

Fazileti ve Sırları:

1- Bu salavatın sahibi olan büyük kutub Muhammed el-Bekri Hz. demiştir ki:”ömründe bir kere bu salavatı okuyan cehenneme girerse Allah’ın huzurunda beni yakalasın.”

Yukarıdaki sözün sahibi olan zat Abdülkadir Geylani Hz. inden sonra “benim bu ayağım doğuda ve batıda bulunan bütün velilerin boynu üzerindedir.” Diyebilmiş ikinci zattır.Bir kere kendisi Resulullahın (s.a.v) kabrini ziyaret ederken Resulullah (s.a.v) ona :”Allah seni ve zürriyyetini mübarek kılsın” diye hitab etmiştir. Şa’rani,Şihab ve Münavi gibi bir çok alim bu zatı en mübalağalı ifadelerle medh etmişlerdir. ( es-Savi, el-Esraru’r-Rabbaniyye,sh.45 ;Yusuf-u Nebhani, Efdalü’s Salevat, Salat no- 50, sh-89-96 ) (SALAVAT-I ŞERİFE )

2- Yüzyirmi bin salavat-ı şerife gücünde olduğu mana aleminde Peygamberimiz(s.a.v.) tarafından bildirilmiştir.
Eski zamanda Kutbül Aktab Ahmed Ticani hazretleri yakaza halinde bu salavatın faziletini Hazreti Resulüllah’a sorar.
Cevaben:
“Bir kimse salavat-ı fatihi bir defa okursa zamanın başından salavat getirenin okuduğu zamana kadar ins ü cinin ve meleklerin getirdiği salavata denk sevap kazanır.Günahları da bağışlanır.” buyurmuşlardır.

3- Ömür boyu günde bir defa salavatı fatihi okuyanlar imanla ölürler. Diğer rivayette de İLLA evliya olmadıkça ölmezler (Kitabürramah sayfa 93 – 176)

4- Yüzyirmi bin salavat-ı şerife gücünde olduğu mana aleminde Peygamberimiz(s.a.v.) tarafından bildirilmiştir.

5- Her kim bu salavatı Perşembe veya Cuma veya pazartesi gecesi bin defa okursa Resulullah (s.a.v) efendimiz ile uyanık halde buluşur. Ancak bu dört rek’at namazın ardından okunmalı,Bu namazın birinci rekatında üç kere kadir süresi,ikinci rekatında üç kere zelzele süresi,üçüncü rekatında üç kere Kafirun süresi,dördüncü rekatındada üçer kere mu’avvizeteyn (Felak ve Nas süreleri) kıraat edilmelidir.

6- Bu salavata kırk gün devam edene Allahü Teala bütün günahlardan tevbe nasib eder.

7- Mağrib sadatından bazısının nakline göre bu salat Allahü Teala tarafından bir sahife ile Muhammed el-Bekri Hazretlerine indirilmiştir. Bu salavatın bir defa okunması altı kere Kuran’ı kerimin hatmine denktir.

8- Geçmiş zamanda zamanın Kutbu Muhammed –el Bekri (k.s.) Hz. ne ait olan bu salavat öyle büyük bir salavattır ki Resulullah (s.a.v) in mana alemindeki beyanı ile ömründe bir defa dahi bu salavatı okuyan kişi cehenneme girmez.

9- Bu salavat-ı şerife okuyanı cehennem ateşinden korur.(Cehenneme girmesi mukadder olana okumak nasip edilmez)

10- 1000 defa “Ya Latif” zikrinin ardından 100 defa Salavat-ı Fatih okunduktan sonra edilen tüm dualar kabul buyurulur.

11- Açılması gereken, çözülmesi gereken bütün problemler ve sıkıntıları açan bütün kapıları açan bir Salavattır.

12-Her gün 100 defa okumayı vird edinenin kalp gözü açılır.

13- Bu salavat-ı şerife öyle bir hazinedir ki, ecir ve mükafatını, esrarını yerde ve göklerde bulunanlar yazmak isteseler yazamazlardı.

14- Kişinin maksadına ulaşması için bir iksirdir.

15- Bu salavatı bir defa okuyanın cümle günahlarına kefaret olup şu kainatın içinde yapılan her ne kadar büyük küçük çekilen tesbihatlar varsa cümlesinin (altıbin) katına muadil olur. (kitabürrahman: s.171).

16- Bu salavatı fatihin sevabını yazan melekler on adet okunduktan sonra sevabını Allahü Teala’ya bırakırlar. Bundan sonrası sırdır. (Dürretül Hadika c.4 s.25)

“Salatül Fatih Sığası” üzerine 16 yorum

  1. Hocam Peygamber efendimiz s.a.v görmek çok zor tabikide biz müslümanlar görmek isteriz namazda Niyeti allah rızası için diye niyet edelim değilmi ? Bide namazdayken ilk önce fatiha sonra 3 kere kadir suresi sonra fatiha zelzele suresi öyle kılcaz değilmi?

    1. Allah rızası için kılacaksınız. Nasıl okunacağını yazdık. 5. maddeyi dikkatli inceleyin lütfen.

  2. Hocam çok sevdiğim biri var onun bana karşı duyguları yok ve konuşmayı kestik ama onu çok seviyorum salavatı fatihi okursam bu konuda etkisi olur mu?

    1. Helal olmayan bir duruma giriyor bu. Cünkü insanlarin iradesini salavat ile etkilemeye calisiyorsunuz.

  3. hocam salatul fatıhı okuduktan sonra korkunc ruyalar gormeye basladım . Nıye boyle oluyor hocam. Lutfen cevabını soyleyın

  4. Hocam bu salatul fatih sigasini baska bi yerde baska turlu yazmislar anlayamadim .Hangisi dogru diye ? Allahumme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedinil fatihi lima uglika vel hatimi li ma sebeka ven nasilril hakki bil hakki vel hadi ila siratikel mustekiymi sallellahu aleyhi ve ala alihi ve ashabihi hakka kadrihi ve mikdarihil aziym. LUTFEN CEVABINIZI BEKLIYORUM

  5. Hocam bu salavatı ben 4 rekat allah rızası için diye niyetle öğlenin farzı gibi kıldıktan sonra okuyorum;ama sonunda bir duada bulunmuyorum sadece amin diyorum, salavatlar da başında bismillahla okunmuyor diye biliyorum

    1. Her seyin basi besmeledir. Salavatlar da okunmaz ya da okunur diye bir sey yok. Besmeleyi her yerde okuyabilirsiniz. Ama salavatlarda özellikle okumaniza gerek yok.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bunu Paylaş kısmından paylaşabilirsiniz!!!
%d blogcu bunu beğendi: