Kadir Gecesinde Okunacak Dua

Kadir Gecesinde Okunacak Dua

Kadir Gecesi 1000 aydan hayırlı bir gecedir. Kur’an-ı Kerim’de bu bize açıkça bildirilmiştir. Hz. Aişe (RA) anlatıyor: Rasulallah’a,
– Ey Allah’ın Rasulü! Kadir gecesinin hangi gece olduğunu bilirsem hangi duayı okumamı tavsiye edersin? dedim. Rasulallah şöyle buyurdu:

Allahümme inneke afuvvun tuhibbul afve fa’fu anni.
Allahım sen affedicisin, ikram sahibisin affetmeyi seversin beni de affet, de diye buyurdu.

Kadir Gecesinde Okunacak Dua

Bizim alimlerimiz demişlerdir ki: Kadir gecesine rastlayan kişinin bu duayı çokça yapması müstehaptır. Aynı şekilde, Kur’an-ı Kerim okumak, dua ve zikirlerle meşgul olmak ve mukaddes zaman ve mekanlarda okunması tavsiye edilen dualarla ve zikirlerle meşgul olmak gerekir.
İmam Şafii (RA) demiştir ki: Kadir gecesini ibadetle geçirmek için gayret gösteren kişinin aynı şekilde de gündüzünde de böyle gayretli olmasını müstehap görürüm. Bu gecede ve gündüzünde kişi, müslümanların önemli ve de sıkıntılı meseleleri için dua etmelidir. Böyle davranmak, Allah-u Teala’nın salih ve arif kullarının özelliğidir.

İtikafta Yapılacak Zikirler:
İtikaf yaparken yapılacak özel bir zikir ve dua bulunmamaktadır. Ancak kişi, kendisini çokça Kur’an okumaya ve diğer zikirlere vermelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bunu Paylaş kısmından paylaşabilirsiniz!!!
%d blogcu bunu beğendi: