Yasin Okunduktan Sonra Okunacak Dua

Yasin Okunduktan Sonra Okunacak Dua

Yasin-i Şerif okunduktan sonra, akabinde bu duanın okunması Allah’a olan güvenin bir simgesidir. Kur’an-ı Kerim’in kalbi olan Yasin Suresi okununca, Allah-u Teala’ya yapılacak yalvarış ve teslimiyet şüphesiz gerçek olacaktır. Yasin Okunduktan Sonra Okunacak Dua, bir bakıma bunun mührü gibidir.

Duada geçen, Yasin-i Şerif’in Hürmetine “Ancak Sana ibadet eder, ancak Senden yardım dileriz” ilahi ifadesi hürmetine Allah Azze ve Celle hiç şüpheniz olmasın yapılan duayı kabul buyuracaktır. Ayrıca Yasin Suresi okunduktan sonra bu duanın okunması büyük sevaptır. Hatta bazı alimlere göre ise müstehaptır. Özellikle uykuya yatmadan evvel Yasin ve akabinde bu duanın okunulması önerilmiştir. Yine sabah kalkıp, Yasin ve ardından bu duayı okuyup işe başlayan, işinde muvaffak olur, bereketi, dirliği artar, akşama kadar manevi hiç bir sıkıntı çekmeden, beladan emin bir şekilde akşama kadar vakit geçirir. Bu husus bir çok İslam alimi tarafından tecrübe edilip, kabul görmüştür.

Yasin Okunduktan Sonra Okunacak Dua:
Yasin Okunduktan Sonra Okunacak Dua

Yasin Okunduktan Sonra Okunacak Dua Okunuşu:

Ya İlahi, Ya Samedi ve aleyke mu’temedi. Ya Nasıru, Ya Muınu bi hurmeti İyyake na’büdü ve iyyake nestaın. Eınni ala külli halin bi kuvveti kudratik. Ya Muınu, Ya Rahmanu ve bi hurmeti surati Yasin ve bi hurmeti sallallahu aleyhi ve selleme ve ala alihi ecmaın.

Yasin Okunduktan Sonra Okunacak Dua Anlamı:

Ey Allah’ım, ey Dayanağım. Senden başka yardımcım yok. Sanadır güvencim. Ey Yardımcım, ey Nimet Vericim, İyyake na’büdü ve iyyake nestaın hürmetine, kuvvet ve kudretinle bana yardım et. Ey yardım edici ve esirgeyici Allah’ım, Yasin hürmetine ve Hz. Muhammed Mustafa hürmetine medet ve lütfunu benden esirgeme. Allah, Hz. Muhammed’e, onun ailesine ve ashabına rahmet buyursun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bunu Paylaş kısmından paylaşabilirsiniz!!!
%d blogcu bunu beğendi: