Er-Rahman

Er-Rahman

Er-Rahman
Bütün yaratılmışları ayırt etmeden muhtaç oldukları rızkı veren, himayesi altına alıp besleyip büyüten demektir Er-Rahman İsm-i Şerif’i.

Ebced Değeri ve Zikir saati:

Ebced değeri (298), zikir saati güneş, günü pazardır. Her gün güneş saatinde okunulacağı gibi, günü pazar olmasından dolayı, pazar güneş doğarken ve ikindi namazı sonrası uygun görülmüştür.
Lakin, her Esma-ül Hüsna’da olduğu gibi, belirli bir zikir adedi ya da zamanı gözetilmeksizin, sadece Allah’ın rızasını almak için okunabilir. Özel maksadı olan kişinin okumasında ise bir mahsur kesinlikle yoktur. Yeter ki istekleriniz İslam’a uygun olsun.

Sırları ve Hikmetleri:

Er-Rahman isminin birçok havassı olup, duanın icabet olmasındaki özellikleri çok meşhurdur. Bilhassa celb ve teshir, katı gönülleri yumuşatmak, kalpleri kendine çekmek, istemiş olduğun her türlü isteklerinde mücerrebdir.

  1. Bu ismin zikriyle meşgul olan kimsenin üzerinden dünya stresi, sıkıntısı ve bunalımı kalkar. İçine huzur ve rahatlık, gönlüne yumuşaklık dolar.
  2. Sürekli okumayı adet edinen kimsenin istek ve ihtiyaçları yerine gelir. Allah-u Teala’nın lütuf ve keremlerine mazhar olur.
  3. Cimri bir kimseye okunursa cömertleşir.
  4. Sürekli okuyan kimse, makam ve mevki sahiplerinin yanında makbul bir kimse olur. İstediği işi olur. Çok kere denenmiş ve her devasında beklenen sonuç alınmıştır.
  5. Bu mübarek isim, mübarek aylardan birinde, bir kap içine yazılıp yağmur veya memba suyu ile bozularak, içinde eşkıyalık ve kötülük bulunan kimselere içirilirse, kalbinden kötülük ve eşkıyalık kalkar, yumuşar.
  6. Cuma günü ikindi namazından sonra “Ya Allah, Ya Rahman” zikrine devam eden kimse, güneş battıktan sonra Allah’tan ne isterse, isteği yerine gelir.
  7. Günde (100) defa zikredenin kalbinde merhamet duyguları gelişir.
  8. Rahman ismini (298) defa yazıp üzerinde taşıyan, her türlü bela ve afetlerden kurtulur. Bu miktarda yazıp, evde saklansa, ev sahibi, şerden hayra, kötü ahlaktan güzel ahlaka döner.

“Er-Rahman” üzerine 2 yorum

  1. Kardeşim her zaman merak etmişimdir ve bu merağımada bir yanıt bulamamışımdır İnşallah senden güzel bir yanıt bekliyorum kardeşim esmaül hüsnadan bir isim seçtikten sonra o ismi nasıl zikir edeceğiz mesela Allah lafzını zikir etmek istiyorum sadece Allah diye mi tekrarlıyacağız yoksa ya Allah diye mi vesselam

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bunu Paylaş kısmından paylaşabilirsiniz!!!
%d blogcu bunu beğendi: