Yemek Duası

Yemek Duası

Kıymetli Mü’minler,
yaptığımız ibadetlerin yanında Allah-u Teala’ya verdiği nimetler için hep şükretmemiz gerekiyor. Yaptığımız rızık dualarının yanı sıra yemeğe başlamadan evvel yemek duası yapmalıyız. Sizlerle paylaştığımız bu dua, yiyeceklerinizin bereketlenmesi için muhakkak okunmalıdır. Ve yemeğe başlanırken hep besmele çekmeliyiz. Bu sayede yiyeceğimize cinler ortak olmaz ve yediğimiz bize hayır edebilir. Bu duayı okursak verdiğini nimetin kadrini takdir ederek aynı zamanda Allah’a şükretmiş de oluruz. Yediklerimizden ve içtiklerimizden de sorumlu olduğumuzu asla unutmayalım. Yüce Allah’ın Tekasür Suresi Son Ayet-i Kerimesinde de buyurdupğu gibi “Sonra izin günü mutlaka ni’metlerden sorgulanacaksınız.”.

Arapçası:

Yemek Duası

Okunuşu:

Allahümme barik lena fima razaktena ve kına azabennar. Bismillah.

Anlamı:

Allah’ım, rızık olarak bize verdiğini bereketlendir, bizi ateş azabından muhafaza eyle. Allah’ın ismiyle başlıyorum.

“Yemek Duası” üzerine 4 yorum

  1. Hocam Allah razı olsun sizden Çok kıymetli bilgiler veriyorsunuz Bu duayı arıyordum Gerçekten rızkın devamlılığı için okunulmalı Bir arkadaşım eskiden söylemişti unutmuştum Ama şimdi burada görünce çok sevindim Teşekkür ederim.

    1. Allah sizden de razı olsun. Her dua önemlidir elbette. Ama belki yemek duas diyip geçiştirirler. Halbuki rızkın bereketi ve bolluğu için çok önemli bir duadır. İhmal etmeyin kesinlikle.

  2. Paylaşımlariniz için teşekkür hocam size hem e mail den hemde özelden mesaj atıyorum lütfen yanıt yazın burdan sorayım diyorum ama konumuz farklı lütfen yardımcı olun

    1. Sadece paylaşımla alakalı yazın lütfen. Aksi takdirde yorumunuz silinir. Burada tüm kardeşlerimizin daha sağlık bilgi edinmesi için çalışıyoruz. Konu haricinde yorumlar, onların bilgi almasını engelleyecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bunu Paylaş kısmından paylaşabilirsiniz!!!
%d blogcu bunu beğendi: