İstiaze Duaları

İstiaze Duaları

İstiaze Dualarıİstiaze, sığınma yardım talep etmek demektir. Beşeriler, Hz. Adem ve Havva’dan itibaren sığınmaya, himayeye muhtaç ve acizdir. İnsanoğlunun ebeveyni olan Hz. Adem ile Havva, Allah’ın “Ey Adem! Sen ve eşin cennete yerleşin, orada dilediğinizden bolca yiyin, ancak şu ağaca yaklaşmayın, yoksa zalimlerden olursunuz” emrini şeytanın oyununa gelerek unutmuş ve Allah’ın emriyle cennetten çıkarılarak, daha düşük bir makama (dünyaya) düşmüşlerdir. Hz. Adem ve Havva, çaresizlik ve yalnızlık içerisinde hatalarının farkına vardıklarında, Rahman’ın affına ve merhametine sığınmışlardır. Bu sebepten dolayı İstiaze Duaları, ilk dualar arasında yer almaktadır.

MucizeDua olarak, alemlere rahmet olarak gönderilen Hatem-ün Nebiyyin Muhammed Mustafa (S.A.V.)’in gerek kendi yaptığı, gerekse dostlarına öğrettiği istiaze dualarını bir yazı altında derledik. İstiaze Duaları altın kıymetinde olup, en zor anlarınızda kurtuluşa ermeniz için birer vesiledir. Halis bir kalp, temiz bir niyet ile Allah’a sığının. Rahman, “Ben kırık kalplerdeyim” diye buyurur. Lafı fazla uzatmadan dualarımızı sizlerle paylaşalım diyoruz. Sizlerden ricamız, bu duaları da başkalarına gerek öğreterek, gerek duanın linkini paylaşarak, başka aciz kulların da faydalanmasına aracı olmanızdır. Allah cümlenizden razı olsun. Amin!

1. Dua

Ebu Hüreyye, Allah Resulü’nün şöyle dua ettiğini söylemiştir:

Allahümme inni euzü bike mineş şikakı ven nifakı ve suil ahlak

2. Dua

Hz. Aişe bir gece Allah Resulü’nün yatakta bulamadı. Onu el yordamıyla aramaya başladı ve o sırada eli ayaklarının tabanlarına değdi. Ayaklarını dikmiş vaziyette secde halinde Peygamber Efendimiz şöyle dua ediyordu:

Allahümme innî eûzü biridâke min sehatike ve bimuâfâtike min ukûbetike ve eûzu bike minke Lâ uhsî senâen aleyk. Ente kemâ esneyte alâ nefsik.

3. Dua

Ebu Hureyye, Peygamber Efendimiz’inşöyle dua ettiğini işitmiştir:

Allâhümme innî e’ûzü bike minel-fakri vel-kılleti ve’z-zilleti ve e’ûzü bike min en azlime ve uzlem.

4. Dua

Hz. Peygamber (S.A.V.) torunları Hz. Hasan ve Hüseyin için şöyle dua ederdi:

Euzu bi kelimâtillâhi’t-temmeti min kulli şeytanin ve hemmetin ve min külli aynin lammeh.

5. Dua

Şekel bin Humeyd Hz. Peygamber (S.A.V.)’e giderek, Allah’a sığınacak bir dua öğretmesini istemiştir. O da şu duayı öğretmiştir:

Allâhümme innî eûzü bike min şerri sem‘î ve min şerri basarî ve min şerri lisânî ve min şerri kalbî ve min şerri meniyyî

6. Dua

Zeyd İbni Erkam’dan rivayet edildiğine göre Resûlullah şöyle dua ederdi:

Allâhümme innî eûzü bikemine’l-aczi ve’l-keseli ve’l-buhli ve’l-heremi ve azâbi’l-kabr. Allâhümme âti nefsî takvâhâ, ve zekkihâ ente hayrü men zekkâhâ, ente veliyyühâ ve mevlâhâ. Allâhümme innî eûzü bike min ilmin lâ yenfa‘ ve min kalbin lâ yahşa‘ ve min nefsin lâ teşba‘ ve min da‘vetin lâ yüstecâbü lehâ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bunu Paylaş kısmından paylaşabilirsiniz!!!
%d blogcu bunu beğendi: