El-Kahhar

El-Kahhar

El-Kahhar
Kıymetli Mucize Dua okuyucuları,
yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in 6 yerinde geçen, Allah’ın El-Kahhar isminin anlam ve faziletlerini sizlere açıklamak isteriz. Mutlak güç sahibi olan Allah’ın yardım ve desteğini almak için El-Kahhar ismine ihtiyaç duyulmaktadır. Tam olarak manası kahrolucakları kahredendir. Kul, nefsin arzuları ve düşmanın kendisine zarar vermesine karşı kendisini korumak zorundadır. Böyle bir durumda olan kimse, El-Kahhar ismini zikretmelidir. Bu ismi zikreden bir kul, çatıştığı kişi ve neslere karşı koymak için Kahhar ismiyle ahlaklandığı nispette Kahrı artar. El-Kahhar isminin zikir adedi 306 dır. Zikir saati Merih’dir. Salı günü güneş doğarken ve ikindi namazı sonrası okunulması tavsiye edilmektedir. Ya da herhangi bir gece için tam gece yarısı okunulmalıdır. Okuma esnasında abdestli olmak, kıbleye doğru oturmak ve yalnız olmak esastır.

Önemli Uyarı

El-Kahhar ismiyle beddua etmek isteyen kardeşlerimize ufak bir uyarıyı uygun gördük:
Bir Mü’min kendisine zulmeden kişiye beddua etmeden önce, o kişinin ıslahı için Yüce Rabbimize dua etmelidir. Şayet bu dualar sonucunda da o kişi zulmünden vazgeçmezse bedduaya o vakit başvurulabilir. Zira Peygamber Efendimiz (sav) hayatı boyunca kendisine yapılan tüm zulmlere karşı sadece 3 kere beddua etmiştir. El-Kahhar ismiyle kahretmek ya da beddua etmek iki ucu keskin bir kılıç gibidir. Yapmış olduğunuz beddua göğün 7 kat yukarısına çıkar. Eğer beddua haksız yere yapıldıysa, o vakit kişinin kendisine ettiği beddua geri dönebilir. Siz her ne kadar haklı olduğunuzu düşünseniz de, bazen Allah nezdinde haksız siz olabilirsiniz. Bu sebepten dolayı, tüm bu mesuliyeti kabullenerek ve gerçekten haklı olduğuzdan emin olarak El-Kahhar ismiyle beddua ediniz. Aksi halde daha kötü sonuçlar doğabilir.

Sırları ve Faziletleri

  1. Gece yarısı ve güneş doğarken zikredenler, düşmanlarına galip gelir ve zulmünden kurtulur. Bu yüzden mazlumlar, üzerlerindeki zulmün kaldırılması için El-Kahhar ismine sığınıp zikrine başvururlar
  2. El-Kahhar isminin okunmasında, esmanın miktarının artırılarak okunması, tesirinin güçlenmesine vesile olur. Verilen adetten az okunmaması esastır. Bu ismin etkisini görmek için, o ismin kalpte sıcaklığının duyulması şarttır.
  3. Halka zulmeden, malına mülküne el koyan bir zalim veya zorbanın, ya da ırz düşmanı bir kimsenin mahvı için, okuyan kimse, bunu tenha bir yerde ve abdestli olarak, diz çökerek ve kıbleye dönük olarak yapmalıdır.
  4. Bir pehlivan okumayı alışkanlık haline getirirse, rakipleri sırtını yerine getiremezler, avukat okusa haklı olduğu davaları kısa yoldan kazanır, faydalı ve büyük işler yapan biri işlerinde başarılı olur. Zayıf okusa güçlenir. Eşinden kabalık gören bir kadın okursa, eşi artık kendisine kötü davranmaz olur.
  5. Bu ismin zikrine devam eden, helal olmayan yollarda koşan haram işlerle uğraşan ve şehvetine mağlup olan bir kimse ise, şehveti söner, nefsani duygularının baskılarından kurtulur, harama ait aşırı duyguları ortadan kalkar.

“El-Kahhar” üzerine 8 yorum

  1. Bende okumak istiyorum bu duayı. Biriyle tanıstırıldım evlilik için tam 1,5 sene gelmesi gereken parası vardı. Ev düzmek ve nikah için bu parayı bekledik. Ev aramaya başladım ufak tefek evlilik hazırlığı yapıyordum. Bu sırada bana yalan söylediğini fark ettim gelecek parayı eski karısına ve kızına verecekmiş ve verdide zaten para 50.60 bin civarı bir paraydı

  2. Bende okumak istiyorum kaynanam bana buyu yapti çocuğumu düşürtüler eşimden ayirdilar onu tanımadı birinle Evlendirdiler ve bebek bekliyorlar şimdi

  3. Hocam birşey sorabilirmiyim el kahar ı bizi birileri rahatsız ediyor davalığız biz haklıyız bunun için okusam Allah kahredermi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bunu Paylaş kısmından paylaşabilirsiniz!!!
%d blogcu bunu beğendi: