Erba’in-i İdrisiyye Beşinci İsm-i Şerifi

Erba’in-i İdrisiyye Beşinci İsm-i Şerifi

Kıymetli Dostlarım,
bu yazımızda Erba’in-i İdrisiyye Beşinci İsm-i Şerifi’nin sırları ve faziletlerinden bahsedeceğiz.  Bundan önceki isimlere de bakmak isterseniz, Erba’in-i İdrisiyye ile alakalı diğer paylaşımlarımız şunlardır:
Erba’in-i İdrisiyye Birinci İsm-i Şerifi
Erba’in-i İdrisiyye İkinci İsm-i Şerifi
Erba’in-i İdrisiyye Üçüncü İsm-i Şerifi
Erba’in-i İdrisiyye Dördüncü İsm-i Şerifi

Erba’in-i İdrisiyye Beşinci İsm-i Şerifi Arapçası

Erba'in-i İdrisiyye Beşinci İsm-i Şerifi

Erba’in-i İdrisiyye Beşinci İsm-i Şerifi Okunuşu

Ya Hayyu hıne la hayye fi deymumiyyeti mülkihi ve bekaih, Ya Hayy

Erba’in-i İdrisiyye Beşinci İsm-i Şerifi Anlamı

Ey hiçbir diri mevcut değilken mülkünün ve bekasının devamlılığı içerisinde diri olan! Ya Hayy!

Faziletleri ve Okunuşu

  • Ölü kalplerin dirilmesi, hastalıkların iyileşmesi ve hacetlerin yerine gelmesi için çok etkili bir ism-i şeriftir. Bu faziletlere nail olmak isteyen kişi, Perşembe günü Müşteri saatinde (Jüpiter’in uğurlu vakti olan Güneş’in doğma anı) başlayarak 7 gün boyunca her gün 1041 kere bu ism-i şerifi okumalıdır. Dini ya da dünyevi arzuların gerçekleşmesi için de yine bu uygulama yapılmalıdır.
  • Amansız bir hastalığa yakalanan bir kimseye bu ism-i şerif porselen ya da cam bir tabağa misk ve safran karışımı yapılarak daire şeklinde yazılıp sonra içine mısırdan elde edilen şekerin ya da şeker kamışının katıldığı suyla bozularak o hastaya içirilir. Eğer eceli gelmediyse o kişi iyileşir. Bedeni sağlam kişi de içerse, aynı şekilde Allah’ın izni ve yardımıyla sıhhat bulur. Bunun için itikadının da tam olması şarttır.
  • Temiz bir kalp ile bu ism-i şerifi okumaya gayret gösteren kişi, Allah’ın izniyle ömür boyu fakirlik nedir bilmez, eli daralmaz ve ömrü uzun olur.
  • Ledün ilmiyle ilminin artırılmasını, acayip sırlara vakıf olmak isteyen kişi bu ism-i şerifi 75 gün boyunca her gün ve gece 7000 kere okumalıdır. Okuma bittikten sonra okuyan kişiye bir saki gelip kendisine muhabbet kasesi sunar. Eğer onu içerse Allah-u Teala’nın seçkin kullarından olur. Bu halinin devam etmesi isteyen kişi, okumaya devam etmelidir.
  • Bu ismi adet tutmaksızın sürekli okuyan ve aynı zamanda bu sırrı gizleyerek kimseye duyurmayan kişi, yaşadığı süre boyunca belalardan kurtulur, şanı ve şerefi yükselir.
  • Bu ism-i şerif Hızır Aleyhisselamın virdidir. Bu sebepten dolayı Allah-u Teala onun ömrünü uzatmıştır.
  • Duasının reddolunmasını istemeyen kişi, bu ism-i şerifi gece gündüz okuyup, vird edinmelidir.
  • Bu ism-i şerifin genel fazileti uzun ömür ve bol rızıkla ilgilidir.

“Erba’in-i İdrisiyye Beşinci İsm-i Şerifi” üzerine 9 yorum

  1. Hocam merhaba, sabah ve gece ayri ayri olmak uzere 14000 mi yoksa gunde sabah ve gece okuyup toplamda mi 7000 olmasi gerekiyor?

  2. Lütfen Erbain idrisiyenin diğer bütün isimlerinin de bu şekilde faziletini yazarmısınız. yada özel mail atıyor musunuz? eğer atıyor iseniz lütfen mail adresime yollayın. Allah razı olsun şimdiden.

    1. Bütün isimlerini en kısa zamanda detaylı açıklamarıyla sitemizde paylaşmış olacağız.

  3. Hocam Allah razı olsun. Yalnız ben bir süredir özelden size ulaşmaya çalışıyorum. Ulaşamadım. Acaba size özel mesaj atabileceğim bir mail adresiniz var mı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bunu Paylaş kısmından paylaşabilirsiniz!!!
%d blogcu bunu beğendi: