Erba’in-i İdrisiyye Altıncı İsm-i Şerifi

Erba’in-i İdrisiyye Altıncı İsm-i Şerifi

Değerli Mucizedua Okuyucuları,
Erbaıni İdrisiyye yazılarımıza devam ediyoruz. Bu yazımızda Erba’in-i İdrisiyye Altıncı İsm-i Şerifi’nin sırları ve faziletlerinden bahsedeceğiz. Yayımladığımız ve yayımlayacağımız diğer isimlerde de nice sırlar gizlenmektedir. Bu sırlara vakıf olmak ve sırrın kendisini terketmemesi isteyen kişi, bunu açıkça dile getirmemelidir. Zira sırlar ancak kendilerini koruyanları korurlar. Daha önceki paylaşımlarımızdaki Erba’in-i İdrisiyye ile alakalı yazılarımıza göz atmak isterseniz, linkleri aşağıda sizler için tekrar yayımlıyoruz:
Erba’in-i İdrisiyye Birinci İsm-i Şerifi
Erba’in-i İdrisiyye İkinci İsm-i Şerifi
Erba’in-i İdrisiyye Üçüncü İsm-i Şerifi
Erba’in-i İdrisiyye Dördüncü İsm-i Şerifi
Erba’in-i İdrisiyye Beşinci İsm-i Şerifi

Erba’in-i İdrisiyye Altıncı İsm-i Şerifi Arapçası

Erba'in-i İdrisiyye Altıncı İsm-i Şerifi

Erba’in-i İdrisiyye Altıncı İsm-i Şerifi Okunuşu

Ya Kayyumu fela yefutu şeyun min ılmihi ve la yeuduhu, Ya Kayyum

Erba’in-i İdrisiyye Altıncı İsm-i Şerifi Anlamı

Ey her şeyi ayakta tutan, ilminden hiçbir şey kaybolmayan ve hiçbir şey kendisine zor gelmeyen, Ya Kayyum

Faziletleri ve Okunuşu

  • Bu ism-i şerifin temel amacı kalbin sebatı ve huzurudur. Vird edinilmesi tavsiye edilen isimlerden bir tanesidir. Gece ve gündüz ayrı olmak üzere 41 kere okunulmalıdır. Hatta sabah ve yatsı namazlarının akabinde okunursa daha güzel olur.
  • Ezber kabiliyeti yeterli olmayan, çoğu şeyi aklında tutamayan bir kimse, hafızasının kuvvetlenmesi için bu ism-i şerifi her gün sabah namazının sünneti ve farzı arasında 27 kere okumalıdır. Buna aralıksız devam eden kişinin ilmini Allah-u Teala artırır.
  • Bu ism-i şerifi vird edinen kimsenin şanını Allah-u Teala kulları arasında artırır. Sözü dinlenen, kendisine itibar edilen, saygın ve güvenilir bir kişi olur.
  • Kendisine büyü yapılmış kişi bu durumdan kurtulmak isterse, bu ism-i şerifi 7 adet Arabistan kirazı yaprağına yazarak, suya atıp kaynatmalıdır. Sonra o su ile yıkanırsa Allah-ın izniyle büyüden kurtulmuş, hasta ise şifasına kavuşmuş olur.
  • Eşyası çalınan ya da kaybolan bir kimse nerede olduğunu öğrenmek için, bu ism-i şerifi güneşin koç burcunda olduğu bir ayda cumayı cumartesiye bağlayan, diğer bir rivayete göre pazarı pazartesiye bağlayan bir gece 120 kere okuyup uyursa, Allah-u Teala’nın izniyle eşyanın nerede olduğunu ve eşyanın kimde olduğunu görür. Bu zikir bilgi alınmak istenen başka bir şey için de yapılabilir.
  • Evine hırsızın girmesini istemeyen kişi, uyumadan evvel bu ism-i şerifi okumalıdır. Bu ism-i şerifin yazılı bulunduğu eve de hırsız giremez. Başka bir uygulama ise, korunması istenen ev ya da eşyanın üzerine bu ism-i şerif okunup etrafına üflenilmelidir.
  • Her gün 21.000 kere 4 sene boyunca aralıksız bu zikri yapan kişiye hasıl olacak ilim ve kerametin sayısı yoktur.
  • Kalbinin nurlanıp paklanmasını isteyen kişi, bu ism-i şerifi  40 gün boyunca günde 27 kere okumalıdır
  • Bu ism-i şerifi vird edinip kıraatına devam eden kimseye tüm hayır kapıları ardına kadar açılır. Gayb kendisine öğretilir ve insanların gizledikleri niyetleri kalbi ile okur.
  • Erba’in-i İdrisiyye Altıncı İsm-i Şerifi kemali isimlerden olduğu içindir ki, buna ancak kamil insanlar devam edebilir. Ama kişinin dininde ya da ahlakında bir noksanlık varsa ve bu ism-i şerifin zikrine deva ederse, Allah-u Teala kendisini sözü reddedilmeyen dostları arasında görür.
  • Yusuf Aleyhisselam bu ism-i şerifin bereketiyle Mısır Aziz’i olmuştur.

NOT: Sadece Youtube kanalımızda paylaşacağımız sırlı, hikmetli dua ve diğer video paylaşımlarımızı kaçırmamanız için lütfen BURADAN kanalımıza abone olmayı ihmal etmeyin!

“Erba’in-i İdrisiyye Altıncı İsm-i Şerifi” üzerine 6 yorum

  1. Ben bu ismi-i şerifenin ilim arttırmak hafıza kuvvetlendirmek için okunur diye biliyordum.. yanlış mı biliyormuşum hocam?

  2. Hocam hayırlı günler. Özelden attığım mesajlar size ulaşmıyor galiba. Acaba kısmet açma, şans, bereket vs. Gibi hayırlı işler için vefk çalışmalarınız var mı? Lütfen, dualarıma destek olmanızı istiyorum. Biraz zor bir durumdayım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bunu Paylaş kısmından paylaşabilirsiniz!!!
%d blogcu bunu beğendi: