Erba’in-i İdrisiyye Sekizinci İsm-i Şerifi

Erba’in-i İdrissiyyelerin sekizinci ism-i şerifiyle yine karşınızdayız. Her Erba’in-i İdrisiyye yazımızda olduğu gibi, bu yazımızda da evvela bundan önce yayımladığımız 7 tane Erba’in-i İdrisiyye’nin linkleri siz değerli dostlarımızla paylaşalım. Aşağıdaki linklerden Erba’in-i İdrisiyye ile alakalı önceki yazılarımızı inceleyip, Allah’ın izniyle fayda sağlayabilirsiniz.

Erba’in-i İdrisiyye Birinci İsm-i Şerifi
Erba’in-i İdrisiyye İkinci İsm-i Şerifi
Erba’in-i İdrisiyye Üçüncü İsm-i Şerifi
Erba’in-i İdrisiyye Dördüncü İsm-i Şerifi
Erba’in-i İdrisiyye Beşinci İsm-i Şerifi
Erba’in-i İdrisiyye Altıncı İsm-i Şerifi
Erba’in-i İdrisiyye Yedinci İsm-i Şerifi

Erba’in-i İdrisiyye Sekizinci İsm-i Şerifi Arapçası

Erba'in-i İdrisiyye Sekizinci İsm-i Şerifi

Erba’in-i İdrisiyye Sekizinci İsm-i Şerifi Okunuşu

Ya Daimu fela fenae vela zevale limülkihi ve bekaihi, ya Daim

Erba’in-i İdrisiyye Sekizinci İsm-i Şerifi Anlamı

Ey daim olan, mülkü ve bekası için hiçbir yokluk ve zeval söz konusu olmayan Zat. Ya Daim.

Faziletleri ve Okunuşu

  1. Bu ism-i şerif cemali bir isim olduğundan, imanın kuvvetli olması için faydalıdır. Kim bu ism-i şerifi 3044 kere okur ve Allah rızası için 2 rekat namaz kılıp, namaz bitince secdeye kapanıp Allah-u Teala’dan mağfiret dileyip ardından Allah-u Te’ala’yı zikredip ve namazı bitince de Peygamber  Efendimiz (SAV)’e salavat getirip Allah’ın ondan razı olmasını niyaz edip ve en sonunda muradını Allah’tan isterse, Allah-u Te’ala onun duasını kabul eyler. Lakin bu uygulama esnasında kalbinde Allah’tan başka bir şey bulunmamalıdır ve aklına başka bir şey getirilmemelidir.
  2. Sırat-ı müstakim üzere dosdoğru istikamet etmek isteyen, amellerine şeytanın karışmasını istemeyen kişi, sabah namazının ardından bu ism-i şerifi 300 kere okursa, Allah C.C. o kişiye bütün amellerinde yardımcı olur, şeytanı ondan uzak tutar. Bulunduğu bir işte sabit kalmak ve o işten ayrılmamak isteyen kişi bu zikri sürekli yaparsa, görevinden asla ayrılmaz
  3. Bir kimse kendisine tembellik ve gevşeklik gelmesini istemiyorsa, üzerindeki tembelliği atıp iman yolundan dosdoğru olsun ve kendisi için dualardan istifade olmasını istiyorsa bu duayı 27 gün boyunca her 24 saate 12000 kere okumalıdır. Elinizden alınan bir makam, rütbe ya da malınız için de bu uygulamayı yapabilirsiniz.
  4. Bir makam ya da rütbe sahibinin o görevinden ya da makamından uzaklaştırılmasını istemiyorsa bu ism-i şerifi çokça zikretmelidir. Bunu inanarak uyguladığı takdirde Allah’ın izniyle kimse onu bulunduğu mevkiden ve makamdan azledemez.
  5. Eşinin kendinden ayrılmasını istemeyen bir kişi, ayın suyla alakalı evrelerinde (balık, yengeç, kova gibi) bir kurşun parçası üzerine (kurşun üzerine nakşedemeyenler, temiz bir kağıda safran ile yazabilirler) demir bir iğne ile bu ism-i şerifi nakşetsin ve yanında taşısın. Allah’ın izniyle bundan gayrı onları ölümden başka bir şey ayıramaz, birbirlerine karşı muhabbetli olurlar. Bu uygulamayı Şey Ebu’l-Kasım el Mağribi Hazretleri çok sevdiği zevcesi için yapmıştı. Vefatından sonra hanımı evlenmek istedi ve ardı ardına beş kişi kendisini nikahladığı halde her biri bir gece kalıp ertesi gün boşanmak zorunda kaldı.
  6. Kim bu ism-i şerifi sürekli zikrederse, Allah-u Te’ala her vakit onun yardımında olur, melekler sürekli onu korur ve her zor iş ona kolay gelir.
  7. Bu ism-i şerifin başka bir faziletlerinden biri de izzet ve sevinci sürekli kılmasıdır. Her kim bu ism-i şerifi her gün sabah akşam 360 kere okursa, onun bütün istekleri ona ulaşır. Lakin bu istekleri elde ettikten sonra kimseye bu sırrı ifşa etmemelidir.
  8. Bu ism-i şerif Allah dostlarının zikridir. Bu sebepten dolayı fazlasıyla etkilidir.
  9. Özellikle Abdüddaim ismindeki kişilerin muhakkak bu zikri yapmaları şiddetle tavsiye edilmiştir.
  10. Bu ism-i şerif, Allah-u Te’ala tarafından Şıs A.S’a indirilmiştir ve onun bereketiyle kendisine mülk, izzet, uzun ömür ve çoluk çocuk bahşedilmiştir.
  11. Bu ism-i şerifi çokça okumaya devam eden kişiyi Allah-u Te’ala değişikliğe uğramaktan muhafaza eder. Mülkü, mevkisi ve toplumdaki yeri asla kaybolmaz.
  12. Ay sabit olan boğa, aslan, akrep ya da kova burcundayken bu ism-i şerifi yüzüğüne nakşedip taşıyan kişiyi Allah C.C. nimetlerinin elinden çıkmasında onu korur. Bu rabbani bir sırdır ve her kimseye açık edilmemelidir.
  13. Düşmanlarından daha uzun süre yaşamak isteyen kişi bu ism-i şerifi sürekli zikretmelidir.
  14. Bu ism-i şerif, Ramazan’ın 27. gününde bir kağıda yazılıp taşınırsa, onu taşıyan kişinin mülkü daim olur ve bu kağıt yanında olduğu sürece hiçbir düşmanı ona zarar veremez.
  15. Bir şeye azmedip tereddüt içinde kalan ve o işi yapıp yapmama konusunda muallakta kalan kişi 3 gün oruç tutup bu ism-i şerifi her gün 300 kere okursa Allah ona istikrar ve sebat verir. Böylelikle o kişinin tereddütü de ortadan kalkar ve emin olur.
  16. Her kim bu ism-i şerifi Ramazan’ın 7. gecesi yüzüğüne nakşedip sonra onu takarsa, düşmanı def olur.

NOT: Sadece Youtube kanalında paylaşacağımız faydalı, sırlı dua ve diğer video paylaşımlarımızı kaçırmamak adına lütfen BURADAN kanalımıza abone olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bunu Paylaş kısmından paylaşabilirsiniz!!!
%d blogcu bunu beğendi: