Hacet Namazı

Hacet NamazıHacet namazı nasıl kılınıyor? Hacet namazı nasıl kılınır? Hacet namazı ne zaman kılınır? gibi sorulara cevap olacak bir paylaşım ile karşınızdayız. Her türlü hacetinize derman olacak olacak bu uygulamada dikkat etmeniz gereken husus, halis niyetiniz ve duaya olan inancınızdır. İnancınız tam ve niyetiniz haram olmadığı sürece Allah’ın izniyle muradınıza cevap bulacaksınızdır. Defalarca kere tecrübe edilmiş bir hacet namazıdır. Daha önceki yazımızda Mühim Bir Hacet Namazı paylaşmıştık. Dileyen arkadaşlarımız o yazımızı da inceleyebilir.

Hacet namazı ne zaman kılınır?

Her hacet namazının kılınma vakitleri farklılık gösterebilir. Bu yazımızdaki hacet namazı, Perşembeyi Cumaya bağlayan gece uykudan uyanıp kılınır. Tam olarak Jüpiter saatinde kılmanız gerekiyor. Jüpiter saatini öğrenmek isteyenler, gezegen saati uygulamasını akıllı telefonlarına indirebilirler. Kabaca tarif etmek gerekirse, cuma gün doğumuna yaklaşık 3 saat öncesidir. Ama siz yine de tam zamanını uygulamalardan bakarak netlik kazandırın.

Hacet namazı nasıl kılınır?

Uykunuzdan uyanıp abdest alın ve Kıble’ye doğru oturarak önce tüm günahlarınızın affı için 100 kere Estağfirullah el azim diye söyleyin. Lakin tövbe ederken bunu sadece dil ile değil, aynı zamanda kalp ile de söylemek, istemek gerekir. Allah’ın ne kadar bağışlayıcı olduğunu asla unutmayın ve gerçekten bütün pişmanlığınızla ve günahları tekrar etmeme isteğiyle tövbe edin. Daha sonra 100 kere dilediğiniz bir salavatı okuyun. Salavat okumasını bittikten sonra Allah rızası için niyet edip, 2 rekat namaz kılın. 1. rekatta Fatiha’dan sonra 15 kere aşağıdaki ayetler okunur. Bunlar Bakara Suresi’nin 255. ve 256. ayet-i kerimeleridir. Zaten 255. ayet-i kerimesini biliyor olmalısınız; zira Ayetel Kürsi’nin ta kendisidir. 2. rekatta ise, Fatiha’dan sonra 25 kere İhlas Suresi okunacaktır. Namaz bittikten sonra selam verin ve yerinizden kalkmadan 1040 kere Ya Vehhab ismini zikredin. Zikir bittikten sonra el açıp hacetinizi isteyin.

15 Kere Okunacak Ayetlerin Okunuşu

Allahu la ilahe illa hüvel hayyül kayyum la te’huzühü sinetüv vela nevm lehu ma fis semavati ve ma fil ard men zellezi yeşfeu ındehu illa bi iznih ya’lemü ma beyne eydihim ve ma halfehüm ve la yühıtune bi şey’im min ılmihi illa bi ma şa’ vesia kürsiyyühüs semavati vel ard ve la yeudühu hıfzuhüma ve hüvel aliyyül azim La ikrahe fid dini kad tebeyyener ruşdü minel ğayy fe mey yekfür bit tağuti ve yü’mim billahi fe kadistemseke bil urvetil vüska lenfisame leha vallahü semiun alim ُAllahu veliyyüllezine amenu yuhricühüm minez zulümati ilen nur vellezine keferu evliyaühümüt tağutü yuhricunehüm minen nuri ilez zulümat ulaike ashabun nar hüm fiha halidun

15 Kere Okunacak Ayetlerin Anlamı

Allah kendisinden başka hiçbir ilah olmayandır. Diridir, kayyumdur. Onu ne bir uyuklama tutabilir, ne de bir uyku. Göklerdeki her şey, yerdeki her şey onundur. İzni olmaksızın onun katında şefaatte bulunacak kimdir? O, kulların önlerindekileri ve arkalarındakileri bilir. Onlar onun ilminden, kendisinin dilediği kadarından başka bir şey kavrayamazlar. Onun kürsüsü bütün gökleri ve yeri kaplayıp kuşatmıştır. Gökleri ve yeri koruyup gözetmek ona güç gelmez. O, yücedir, büyüktür. Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O halde kim tâğûtu tanımayıp Allah’a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.

Not: Paylaşacağımız videolardan haberdar olmak için lütfen YOUTUBE KANALIMIZA BURADAN abone olmayı ihmal etmeyin.

“Hacet Namazı” üzerine 11 yorum

  1. Kuran veya ezan dinlerken sıkılma geliyor mu içinize? Ya da göğüs kafesi üzerinde aşırı bir ağırlık hissi, ya da su içerken boğazda takılma durumu oluyor mu?

  2. Anladım hocam ben uygulama saatine bakip yaptım uyandım sahurumi yapıp direk hacet namazını yaptım bu dediğiniz şekilde ve kimseyle konuşmadan uyudum rüya gördüm birde rüya görülüyor muydu bu iygulamada

      1. Hayırlı günler hocam bu uygulamayı yaparken ağlama istemeyi gelmesi ve ağlamak ne anlama geliyor

        1. Dua edilirken ağlama isteği gelmesi, duaya olan bağlılıktır. Bunda problem olmadığı gibi olumlu algılanmalıdır.

  3. Hocam perşembeyi cumaya bağlayan gece diyorsunuz Jüpiter saatinde Jüpiter saati Perşembe günü güneş battıktan sonra üçüncü saati ve onuncu saati oluyormuş ve onuncu saati sabah 5 oluyor o zamanda cuma olmuş oluyor nasıl olacak ve üçüncü saatide daha akşam 10 falan o saatte uyumuyorum daha yardımcı olursanız inşallah

    1. Fatma Hanım çok doğru bakmışsınız. Uykudan uyanmadan da yapabilirsiniz. Sadece uygulamayı bitirdikten sonra kimseyle kouşmadan uyumanız gerekir.

      1. Siz cevaplamadan önce uygulamayı indirip baktık ordada Jüpiter saati 3.11 ve 4:11 e kadrmis peki sahura denk gelior yapsak sabah namazı kılıp konuşmadan uyusam olur mu

        1. Doğru zamanı hesaplamak için en doğru yöntem uygulamadan bakmak. Ramazandan sonra yaparsanız sahur açısından daha sağlıklı olur. Diğer hacet namazlarını uygulayabilirsiniz bu esnada.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bunu Paylaş kısmından paylaşabilirsiniz!!!
%d blogcu bunu beğendi: