Size Bir Sır Vereyim 7

Size Bir Sır Vereyim 7

Size Bir Sır Vereyim 7Dualarımızın kabulünde en büyük etkenlerden biri de helal rızıkdır. Rasul-u Ekrem Efendimiz (S.A.V.) şöyle buyurdu: “Ey Sa’d! Helal rızık ye. Böyle yaparsan duan kabul olur. Allah’a yemin ederim ki, muhakak bir kul midesine haram lokma götürürse, kırk gün dua ve ibadetleri kabul olunmaz”. Hadisi Şerif’te de belirtildiği gibi, haram yemek duaların kabulüne engeldir. Bazı kardeşlerimiz dualarım kabul oldu derken, bazıları da dualarım hiç kabul olmuyor diye serzenişte bulunuyorlar. Acaba bu kişiler hiç yaşantılarını gözden geçirip, masaya yatırıyorlar mı? Haram lokma yiyor muyum diye düşünüyor mu?
Evet dostlarım. Haram lokma insanın midesine girdikten sonra, insanda bir değişim oluşturmakta. Sadece duanın kabulüne engel değil. İnsanın tabiatını ve yaşam şeklini değiştirdiği gibi, bir çok belayı da davet eder.
Lütfen kazançlarımıza dikkat edelim. Neyin haram, neyin helal olduğunu iyi bilip, haramları hayatımızdan uzak edelim. Allah yaptığımız ve yapacağımız duaları dergah-ı izzetinde kabul eylesin. Amin!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bunu Paylaş kısmından paylaşabilirsiniz!!!
%d blogcu bunu beğendi: