Gerçekleşmesi İmkansız Hacetler İçin

Gerçekleşmesi İmkansız Hacetler İçin

Gerçekleşmesi İmkansız Hacetler İçinAllah katında hiçbir şey imkansız değildir. Yüce Mevlam, ol deyince olur. Burada bize düşen ise, doğru istemesini bilmektir. Bu bağlamda gerçekleşmesi imkansız hacetler için bir uygulama paylaşıyoruz. Gerçekleşmesi sizin için imkansız zor bir hacetiniz varsa, aşağıdaki duaları sırasıyla ve adedince okuyup, Allah’tan kabulünü bekleyin.

Yapmanız Gerekenler:

Bu ayeti 41 Kere Okuyun
ve ufevvidu emrî ilâllâh, innallâhe basîrun bil ibâd

Anlamı:
Ve ben işimi Allah’a havale ederim.

Daha sonra aşağıdaki salevatı okuyunuz

Salâten Tûncîna (Münciye) Dûâsı:

“Allâhumme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli Seyyidina Muhammedin salâten tüncînâ bihâ min-cemî’il-ehvâli vel âfat. Ve takdî lenâ bihâ cemîal hâcât ve tutahhirunâ bihâ min-cemîi’s-seyyiât ve terfe’unâ bihâ ındeke a’lâ’d-deracât ve tubelliğunâ bihâ aksâ’l-ğayât min cemiîl-hayrâti fî’l-hayâti ve ba’del-memât birahmetike Yâ erhame’r-rahimîn. Hasbunellahu ve ni’mel vekîl, ni’mel mevlâ ve ni’me’n-nasîr. Ğufraneke rabbenâ ve ileyke’l-masîr.”

Anlamı:
“Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e (asm) ve onun Ehl-i beytine salât eyle. Bu salâvat o derece değerli olsun ki: Onun hürmetine bizi bütün korku ve belalardan kurtarırsın. Bizim ihtiyaçlarımızı o salâvat hürmetine yerine getirirsin, bizi bütün günahlardan bu salâvat hürmetine temizlersin, o salâvat hürmetine bizi derecelerin en üstüne yüceltirsin, o salâvat hürmetine hayatta ve öldükten sonra düşünülebilecek bütün hayırlar konusunda gayelerin en sonuna kadar ulaştırırsın. Ey merhametlilerin merhametlisi, bize bunları merhametinle nasip eyle. Allah Tealâ bize kafidir ve ne iyi bir dost, ne iyi bir vekildir. Ey Rabbimiz, senin mağfiretini dileriz, dönüş yalnız sanadır.”

Salevatı bitirdikten sonra yine 41 kere aşağıdaki Ayet-i Kerime’yi okuyoruz
lâ ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü minez-zâlimîn

En son olarak duamızı ediyoruz:
Yâ ğıyasel müsteğîsîne eğisnî (bikeza) bi hakkı hatanil ayatiş şerifatin ve hezihis siğatul münifeh, ve bi hakkı nebiyyike muhammedin sallallahu aleyhi ve sellem ve ezvacihi ve zurriyetihi ve âli beytihi tabiıne ila yevmiddin, ve sallallahu alâ seyyidina muhammedin ve alâ âlihi vesahbihi ve sellem

bikeza yazan yerde hacetinizi söyleyin.

Allah dualarımızı kabul eylesin. Amin!

Sitemizde yayımlanan diğer hacet dualarını BURADAN inceleyebilirsiniz.

NOT: Youtube kanalımıza ücretsiz BURADAN abone olarak videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Sponsorlu Video

“Gerçekleşmesi İmkansız Hacetler İçin” üzerine 158 yorum

  1. Merhaba
    olması son derece imkansız bir davam var.
    benim lehime sonuçlanması imkansız gibi.benim ve ailem için dua eder misiniz?
    Allah Herşeye Gücü Yetendir.inşallah bir kurtuluş kapısı açar.benim gibi çaresiz olanların Allah yardımcısı olsun.

  2. hocam ben bu şehirden çok bıktım babamın ailesi bir yandan düşman annemin ailesi bir yandan dert küçük bir şehirde yaşıyoruz ve etrafımız böyle insanlarla dolu onun haricinde burası beni çok bayıyor bıktım artık burada yaşamak istemiyorum ayrıca sevdiğim kişide burada yaşamıyor ben bu şehirden taşınmak istiyorum hocam lütfen bir yol gösterin sürekli dua ediyorum

  3. Selamın aleyküm hocam Allah’ın selamı üzerinize olsun . 2 buçuk yıl konuştuk 1 yıla yaklaşık nişanlıydık düğünüme 3 gün kala ayrıldık. Onun isteği veya benim isteğim ile değil . Babası istemediğini söyledi nişanlım ailesine çok düşkün benim ile konuşmadan ilişkiyi bitirdiler. Yaklaşık bir buçuk aydık ayrıyım sürekli . Allah’ın isimlerini teşbih ediyorum . İhlas süresi Kadir süresi falan okuyorum . Dualarımda geri gelmesi için dua ediyorum . Tavsiye edeceğiniz bir şey var mı gerçekten çok yardıma ihtiyacım var . Allah razı olsun şimdiden . Hayırlı günleriniz olsun ??

    1. Kardeşim öncelikle geçmiş olsun. Allah’tan her zaman hayırlısını isteyin. Bazen olmayan işlerde çok büyük hayırlar vardır sizin bilmediğiniz. Buna rağmen yine de terkiplerden faydalanmak istiyorsanız, sitemizdeki hacet dualarını okuyabilirsiniz.

  4. merhaba hocam üniverste sınavına gireceğim . Gerçekten bu duayı okursam hemşireliğe gidebilirmiyim.

    1. En doğrusunu şüphesiz Allah bilir; fakat siz fiili duanızı yani çalışmanızı yaptıktan sonra, bu duaları da yapacaksınız ki, amelinizi kuvvetlendirin.

  5. Hocam ben evlendim 20 gün içerisinde çeyizmi gmnderdiler bizle eşim dişarda birmimizi çok seviyorduk eve gelince sanki düşman gibiyiz ve son anda ayrıldık nişanda 2 yıl kaldık yani bekledk ve bazilar bize muska yaptı ben bu duayı olursam o musaka bozulutmu evime gidebilirmium çünkü ben daha gençliğimden bişey anlamadim evime gitmek istiyorum ? lütfen

  6. Hocam oğlum üniversite sınavına girecek bugüne kadar çok çalıştı çok emek verdi sınavda istediği puanı alabilmesi için onun adına ben okuyabilirmiyim

      1. Lgs de çıkardığım yanlışlarla istediğim liseye gidemiyorum dediğiniz gibi ALLAH ol der ve olur sınav sonucum da değişebilir mi?

        1. Öncellikle Allah bizlerden çaba beklemektedir. Bizler fiili duamızı da yapmalıyız. Allah her zaman sizler için en hayırlısını diler. Eğer gidemiyorsanız muhakkak bir hikmeti vardır. Allah’ın yapamayacağı şey asla ama asla yoktur. Sadece bazı şeyler için zaman ve sabır gerekmektedir.

  7. Hocam sizden ricam lütfen bana yardım edin 4 yıldır annem ve babam sürekli kavga ediyorlar ve evimizde artık huzur ve mutluluk kalmadı kardeşlerimin psikolojisi bozuldu 4 yıldır bütün duaları ediyorum en etkili yazan en iyi yazan duaları ediyorum zikirleri de ediyorum ama bir türlü düzelmiyorlar şimdi size yalvarıyorum lütfen bana yardım edin mucizevi bir dua istiyorum sizden hatta bu mesajımı okuyanlardan da rica ediyorum sizlerde dua edin ???

  8. İyi akşamlar. Ben şunu öğrenmek istiyorum. Dua edin demiş Rabbim duanıza icabet edilecektir. Herkes dua ediyor. Eş iş evlat sağlık vs. Peki zenginlik istemek daha doğrusu zengin olmak için iş sahibi olmayı dilemek doğru bir dua mıdır. Kalacak bir miras yok, babadan olarak yok, okumak iş sahibi olmak zor bu yaştan sonra bu sebeple bir mucize diliyorum iş sahibi olmak için. Doğru mu bu yönelip.

    1. Neden doğru olmasın ki? Ayakkabı bağcığınızı bile ALlah’tan isteyebilirsiniz. Bu sebepten dolayı gönül rahatlığı ile zenginliği de isteyebilirsiniz.

        1. Türkçe okuma derken, Arapça okuyamıyorsanız Türkçe yazımıyla okuyabilirsiniz. Ama meal olmaz.

  9. Hocam ben bir kez yaptım bunu annem bir bardak kadar içti sanırım ama rahatsızlandı o hafta hatta 1 ay kadar yattı diyebilirim açıkçası ben de ondan mi acaba diye düşündüm ama emin de değilim.Şimdi sorum şu: Bu uygulamayı ben eksiksiz ve inanarak hiç şüphe olmadan yaptım.Ancak annem hastalandı ve biraz iyilesimce bu konuyla ilgili muradimi dile getirdim su an gelsin tanıyalım diyor ama bunu kalben söylemiyor biliyorum hep negatif yönden bakıyor bu duruma.sürekli kavga ediyoruz 🙁 bunu tekrar denemeli miyim lütfen yardımcı olun hocam Bizim artık bir araya gelmemiz farz oldu bunun bilincindeyim ama bu durumu anneme söyleyemiyorum 🙁 hem yaşım geçti hem de düzenim olsun istiyorum 🙁

    1. Fizyolojik olarak bir rahatsızlık geçirmiştir. Bu dua ile rahatsızlanan kardeşimiz daha hiç olmadı. Dua insana şifa verir, hasta etmez. Amelinize gelince; zaten amacınız öyle ya da böyle annenizi ikna ettirmekti ve muvaffak olmuşsunuz. Biraz ara verin anneninizi hoşnut tutun ve sonra dilerseniz uygulamayı tekrar yapabilirsiniz. Bu arada günlük diğer dua ve zikirlere de devam ederseniz tesiri daha da artacaktır. Allah’ın kudretine olan inancınızı da asla ama asla yitirmeyin. Şüphesiz O en doğrusunu bilendir.

  10. Hocam size birşey soracağım okulda çok sevdiğim bir öğretmenim vardı okuldan mecburen ayrılmak zorunda kaldı ve başka bir okula gitti o gittiğinden beri kendimi çok kötü hissediyorum onun okula tekrar dönmesini istiyorum bu duayı okumalımıyım işe yarar mı değerli görüşleriniz benim için çok önemli şimdiden teşekkürler

    1. Arkadaşım, işe yarar mı diye dua edilmez. Duanın adabı isimli yazımızı şiddetle okumanızı tavsiye ederiz.

  11. Hocam mrb.konustugum biri vardı.cok iyi anlaştık birgün bir hata yaptım bilinçsizce uzaklaştı özür diledim eskisi gibi olmadı araya mesafe bıraktı peşinden çok koştum ısrar ettim bagliligimiz icin sonunda seninle birlikte olmak istemiyorum dedi ama ben geri dönmesi imkansız olan bu dönüşün olmadi için bu duayı okuya bilir miyim geri dönsün istiyorum

    1. Eğer siz hatanızın farkındaysanız sizi affetmesi için bu duayı okuyabilirsiniz. Allah hepimizi hayırlısını versin.

  12. Hocam nolur kusura bakmayın ama Allah rızası için cevaplarsanız no kur tekrar kusura bakmayın benim içimde hep vesveseler var ve bundan dolayı çok üzülüyorum Allah rızası için cevaplarsaniz hocam ben niyetim sadece icimin rahatlaması Allaha rahat bir şekilde dua edebilmek

    1. Kendinizi beğenmemek zaten şeytanın bir vesvesesidir. Burnunuzu beğenmemek materyalist bir yaklaşımdır ve doğru değildir. Allah sizi kendi ilahi rızası neticesinde yaratmıştır ve onu beğenmemek doğru olmaz. Dua ederken daha makul şeyler için dua edin. Şeytanın vesveselerinden uzak durun ve artık lütfen konu haricinde sorular da sormayın.

  13. Hocam benim ergenlige girmeden önce burnum küçüktü ama ergenlige girdim burnu büyüdü Allahtan tekrar kuculmesini istemem caiz mi ben cok üzülüyorum bu Allahın koyduğu sunnetleri aykiri mi hocam Allah rızası için cevap verirmisiniz

    1. Lütfen konuyla alakalı sorular sorunuz. Zira başka başlıklar altında da bu soruyu sormuştunuz. Teşekkürler.

      1. Hocam bu duaların arapcalarini da ekleyebilir misiniz? Ben öyle okumayı daha doğru bulduğum için ordaki okuma larda arap harflerinin yerini tam.manasıyla bilemeyeceğim.

        1. Matbu olduğu müddetçe arapçalarını yayımlıyoruz. Ama bu duada maalesef mevcut değil.

  14. Ben dualarimi muzik ve sarki dinleyerek yapıyorum dogru mu yanlis mi yapiyorum konu hakkinda yardim istiyorummmmm

      1. Sevdiğimi annem istiyor ama babam sadece başka şehirde yaşıyor diye tanışmak dahi istemiyor babamı ikna etmek için hangi duaya bakmalıyım. Başlığını söyler misiniz hocam.

        1. Evlilik için anne babayı ikna etme duası var sitemizde. Çok fazla kardeşimiz tecrübe etti.

    1. Bende ayni durumdayim 1 sendir babam ikna olmadi iyi bi aile diyo arastirdim diyo istemiyo ama biz birbirimizi cok seviyoruz lutfen ne yapmaliyim

    1. Merhaba babamın anneme ve bize kötü davranması. Çocuklarının eksiklerini giderme esi. Bizi borca sokması karşılığında çaresi kalmamamız için dua istiyorum. Ne okumalıyım?

  15. İki akşamlar hocam ben kendimi bildim bileli kalabalıktan hoşlanmıyorum çok sıkılıyorum son yıllarda bu sıkıntı baş ağrısı şeklinde kendini gösteriyor çok huzursuz oluyorum ve hemen oradan uzaklaşmak istiyorum siz hangi duayı önerirsiniz İnşirah ve Duha surelerini okuyorum ferahlama oluyor doktora gittim antidepresan alıyorum ancak duayla da şifa bulacağıma inanıyorum Allah razı olsun ve cümlesine hayırlı şifalar hayırlı rızıklar gönüllerince kısmetler versin inşallah

    1. Kur!an-ı Kerim’i baştan sona okumanızı tavsiye ederim. Mümkünse hergün 1 cüz.

  16. regl hastaliginda ise yine okuyabiliyor muyuz abdest olmadığı için biraz çekindim okumaya bilgi verirseniz çok sevinirim

  17. Merhabalar bu duayı her konuda ki dileğimiz için okuyabilir miyiz? Çünkü şuan benim bir ilişkim var fakat onun babasıyla benim babam şuan karşı bu ilişkiye bunun için bu duayı okusak yeterli mi yoksa ikna duasını da okusak daha mı iyi olur?

  18. Benim kayınvalidem beni sebmiyo ve istemiyo bu yüzden nişandan bigün önce her şeyi bitirdi. Onun beni sevmesi için bu duayı mi okumalıyım yokda başka bi dua mi okumalıyım?

  19. Hocam ben bu sene üniversite sınavına gireceğim doğrusunu söylemek gerekirse doğru düzgün hiç çalışmadım seneye tekrar çalışıp gireceğim ama bana imkansız olan bir bölüm istiyorum çok dua ediyorum hayırlı olsun diye ama o bölümü kazanabilmem için çok fazla net yapmam lazım bide meslek lisesi öğrencisiyim 4 sene adam gibi çalışmadım çok pişmanım konularıda bilmiyorum bu sene Allahım bana sınavda yardım bir mucize olsun diye dua ediyorum acaba bir yanlışı olur mu ?
    Teşekkürler :))

    1. Dilediğiniz gibi dua edebilirsiniz ama dua da asıl olan fiili duadır. Siz elinizden geleni yapacaksınız ki sonrasında Allah’a tevekkül edeceksiniz.

      1. Esselamualeykum .benim derdim ikiyildir ailemden yuvamdan esimden sogudum zaten dogru duzgun gitmiyordu evliligimiz cunku sevmeden istemeden evlendirdi ailem.simdiyse herseyden bikmis ve yorulmus birsekilde kaldim oyle ibadetlerimi dahi yapamiyorum ve budurum benim gunaha girmeme sebep olacak yollara soktu .napmam lazim .cok hocalara gittik hic sonuc yok cok zor durumdayim .cevap lutfen .#ALLAH cc rizasi icin

        1. Sitemizde iman kuvvetlendirici zikirler var. Abdest almanız size güç geliyorsa, bunları ilk başlarda abdest almadan azar azar zikretmeye başlayın. Daha sonra vesvese dualarını okuyun. Bir vakit sonra üzerinizdeki o yük kalkacaktır Allah’ın izniyle. Sonrasında ise, ibadetlerinize kaldığınız yerden yüce Allah’ın izniyle devam edersiniz.

          1. hocam bu dua terkibini okudum ve istediğim anında oldu ve cidden çok korktum okumaktan vaz geçtim anladimki öyle her akla geleni değil gönülden geleni istemek lazımmış keşke cenneti isteseymişim o anda belkide oluverirmiş

  20. Hocam selamin aleykum ben bu duayi sevdigim icin okumak istiyorum ama kendi istegiyle giden birini dua ile geri gelmesini istemek sizce gunahmi ben birini sevdim oda beni cok sevdigini soyluyordu ama aramizda 6 yas vardi ben ondan buyuktum ama minyon tipliyim o benden daha olgun görünüyo görünüş olarak aylarca gorustuk ben soylememistim onu kaybetmekten korkuyodum sonra cesaretimi toplayıp soyledim birgun icinde ayrildi benden annem istemiyor elalem ne der diyor annemin istemedigini bende istemiyorum dedi ve daha bir cok kirici soz soyleyip gitti hz hatice annemizi anlattim ama yinede olmadi elalem ne der dedi cok uzuluyorum aylardir gozumun yasi dinmedi

      1. Hocam hayirli bir es icin onerdiginz dua varmi abim 40 yasinda ablam 35 yasinda evlenemiyolar bir türlü kader kismet belki hayirlisi ama bize onerebileceginiz varmi okuyun iyi gelir dediginiz bir dua bende 33yasindaym kismetimizmi kapali acaba ucumuzde olmuyor bi turlu

        1. Hocam cvp vermediniz gormediniz galiba yazmak istedim tekrardan eger musait oldugunuzda cvp verirseniz cok sevnirim allah razi olsun.

          1. Lütfen konu harici yorumlarda bulunmayın. İsteklerinizi istek bölümünden yazınız. Teşekkürler.

  21. Hocam gözdeki perdeleri kaldırmak için duanız varmi varsa hangi başlık altında benim sürekli gözlerime biseyler giriyor insanların gözlerine zar zor bakıyorum lütfen yardımcı olun.

  22. Hocam benim işlerim bir türlü sonuçlanmıyor herkes yüzüme gülüyor ama işi bitirme aşamasında hep engeller çıkıyor ve ciddi anlamda maddi sıkıntılara düştüm önerebileceğiniz bir dua var mı yoksa burdaki dua yeterli olur mu artık akıl sağlığımı yitiricem ne olur bana birşeyler önerin.

  23. Benim dişlerim çürüyor yaptıracak param da yok dişlerimin yeniden gelmesini dua etsem eski haline saçma olur mu?

    1. AHMET kardeşim sen çocuk olsan soru nu
      hoşgörülü karşılardık ama yetişkin bir birey bunu sormaz.Hiç çürümüş bir diş yerine eski haline döner mi?Dua bir gayret bir çaba neticesinde edilir misal dişini tedavi ettirmek fırçalamak ve sonrasında Allahtan bir daha ağrımamasını çürümemesini niyaz etmek gibi.kusura bakma ama yattığın yerden salt dua ile işler yürüyecek olsa kimse sıcak yatağından kıpırdamaz -az mantıklı şeyler yazın.

  24. KPSS Ye gircem cok çalışıyorum ama atanamicam diyede çok korkuyorum cünku atanmam lazım Allahin izniyle hocam sinavda heycanlanip yapamamaktan matematik yapamamaktan korkuyorum bu duayi okusam olur mu hocam

  25. Mehrab benIim hayatımı bu yazılan dualar kurtardı olamayacaq bir şey oldu və benim aile hayatım kurtuldu sanki yanan aleve su dökdüler inanın .bu dualar çok etkili inanaraq və güvenerek okuyun

  26. Hocam merhaba ,benim çok büyük bir sıkıntım var daha önce evlenip boşandığımı öğrenince erkek arkadaşımın ailesi evlenmemize izin vermiyor ne dediysek ne yaptıysak izin vermiyorlar biz okumuş çok iyi işlerde çalışan 30 yaşını aşmış belki insanların sahip olmak istediği tüm olanaklara sahibiz ama evlenmiyoruz.Hacet namazları kıldım camilere gittik dua ettik hep birbirimizi hiç bırakmıyoruz ama ailesi evlatlıktan reddetti ne kardeşleri ne ailesi kimse konuşmuyor onunla bana önerebileceğiniz okuyabileceğim bütün dualara ihtiyacım var içimden bu sıkıntı gitsin istiyorum ne yiyebiliyorum ne uyuyabiliyorum tek istediğim bir şans vermeleri ama Nuh diyor peygamber demiyorlar yardımcı olurmusunuz Allah’a daha çok yalvaracağım daha çok isteyebileceğim dualar önerebilirmisiniz

    1. Anne babanın rızası çok önemlidir. Bazen olmuyorsa bir sebebi vardır ve çok ısrar etmemek gerekir. Özellikle evlilik konularında. Ama yine de sitemizde okuyucularımızın tecrübe edip muvaffak olduğu bir çok duayı deneyebilirsiniz.

  27. Hocam mail adresinden size ulaşmak istiyorum size sormak istediğim şeyler var rica etsem yazar mısınız bilgileriniZi rica ediyorum

  28. hocam nolur cevap verin ailem sevdiğim kişiyle evlenmemi istemiyo mesafe var diye annemde sıkıntı yok aslında ama abimler sıkıntı çıkarıyo 4 5 saatlik yere uzak diyolar illa aynı şehirde olucak şimdi ben sizin aileyi ikna etmek için sürahiye okunan duanızı yapıcam bu duayıda berabernde yapsam olur mu önce yada sonra mı yapayım nolur cevap verin çok zor durumdayım

  29. “Allahım,senin ol demenle olmayacak iş yoktur.tabiiki sen en iyisini bilensin.Allahım bu iş benim için hayırlı değilse bile sen onu kudretinle hayırlı nasip eyle” diye dua etmek sakıncalı mıdır?

    1. Eğer size yanlış yapıldığından eminseniz kahır dualarını okuyabilirsiniz.

  30. Selamün aleyküm eşim evimi terk etti 7 ay oldu yurt dışına gitti oğlumla beni bıraktı boşanma davası actı başka bir kadın varmış hayatında yalvarırım bana yardım edermisiniz ben o gitti gideli Allahımdan hiç umut kesmedim dualara sarıldım namazıma başladım her gece göz yaşlarıyla secdeye kapanıp rabbime sığındım sabırı buldum ama eşim hala dönmedi ne yapabilirim onun dönmesini çok istiyorum

  31. Hocam merhaba,uzun süredir duaları abdestli okuyorum.bu bende alışkanlık oldu ancak bazen abdest mümkün olmuyor o zaman duaya yaklasamıylrum bile.sanki sesim gştmeyecekmiş gibi geliyor.size saçma gelebilir ama bunun çook önemi var mı?illa abdestli mi okumak gerek?

  32. Merhaba. Size bir soru sormak istiyorum. Ben dua ederken başım dönüyor,gözlerim kapanıyor. Sanki kan şekerim düşmüş gibi.Kendimi halsiz hissetmeye başlıyorum. Sizce bu neden olmuş olabilir? Yoksa sadece bir tesadüf mü? Ama her seferinde oluyor

  33. Ben hic olmayacak birsey icin bu duayi uc gece yaptim ve oldu.hayretler icinde kaldim.mumkun olmayan birsey gerceklesti..TAVSIYE EDERIM OKUYUN

      1. Olmayanı olduran Allah’tır. Bir duaya olmayacak diye başlanması itikat eksikliğidir ve duayı zedeler. Dua inanılarak yapılır.

  34. Bence duada ciddiyet samimiyet çok önemli Birde sanki sana istediyini her an verecekmiş gibi inanma Ve yaptığın duanın senin dileyine tamı tamına uygun olması Açık ve net olmadığında kabulde farklı yönde oluyor çünkü Mesela ben su adamı israrla istiyorum ama dua ederken aklım bilinçsizce başka şeye gidiyor ve O deyil onun isminde başka biri çıkıyor Bende böyle şeyler oluyor Bilmiyorum sizde hiç oldumu?

  35. Allah diyorki ben ancak insanlari ve cinleri bana ibadet etsinler diye yaratim bakiyorum ibadetinden yoksun kalmis benim duam kabul olurmu ya olmassa kabul olup olmayacagi ne ben bilirim ne baskasi bilir allahtan baska kimse bilmez kitap okur gibi kurani okuyoruz oysa kuran kerim bizim rehberimiz istedigin her sey kuranda vardir bi zahmet ac oku derken anlamli bir sekilde salam dua ile

  36. HOCAM mesela ben gözümün farklı bi renge burunmesini istiyorum.boyle işler için mi bu dua yani gerçekten imkansız işler için mi yoksa zor iş için mi?

  37. Merhaba hocam. Türkçelerini okumak da aynı hayrı gösterir değil mi ? Teşekkürler.

  38. Merhaba Hocam. Öncelikle Allah razı olsun. KAranlıkta kalmışlıklara bir hüzmede olsa ışık tutma çabalarınızdan ötürü. Ancak bir sorum var. Elbette Allaha dua ederken umutla etmek samimiyetle etmek şarttır. Ancak nasıl? Ben ibadetlerimde aradığım huşuyu bir an buluyorsam bin seferinde bulamıyorum. Bir defa tadını aldığım o hissiyatı araya araya ibadet ediyorum ama ne fayda bulamıyorum. Elbet benimde beşeri isteklerim var. Bazıları imkansız biz insanlar için amma velakin öyle hissediyorum ki o kaybettiğim huşu ve şevk hissiyatınla dua edebilsem olacak her bir dileğim. Geceleri ağlamakla, hıçkırıklara boğulmakla geçiyor. Gündüzleri her 99 Allah tesbihine 1 İlahi ente maksudi rizake matlubi demekle geçiyor. Fakat hala o aşkı bulamıyorum. Dualarım kabul olmasından çok Allah aşkıyla dolan gözlerim yine dolsun istiyorum. Çünkü biliyorum kalp ne derece dürüst ise Allaha yakınlıkta o derece çok olur. Secdeye varınca ateşin yanına diz çökmüşcesine Allahın aşkını sevgisini herbir hücremde arıyorum. Ben miyim yanılan yoksa doğrusu mu hissettiğim aradığım şiddetle o aşkı bulamıyorum . Ve belkide başımda olan bunca sıkıntıyı bu nedenle defedemiyorum. Yoksa kim inanır Cenabı Vacibul Vücud Hazretlerinin acziyetinin olabileceğine. İş ahvalim budur. Şimdi sen söyle hocam Allaha karşı yakmak için ; için yanıp kavrulduğum halde bir türlü başaramadığım bu aşk ateşini nasıl harlarım, nasıl göklere şavkı vurana denk o yangını büyütürüm? Bana bunun yolunu bir söyleyiversen de Allahın izniyle bende tüm eşin dostunla ahrette peygambere komşu olasın diye Allaha her Allah diye yakarışımda yalvarsam. Allah hayrın sonsuz şerrin uzak olduğu bir ömür versin cem’i cümlemize.

  39. Acaba verdiğiniz arapça duaları okurken türkçesini de okumamız gerekiyor mu en az bir kerede olsa? Anlamını bilmek adına yani. Yoksa hiç anlamını bilmeden okusak sıkıntı olmaz mı? Ayrıca, isteğimizi söyleyeceğimiz kısımdaki duanın türkçesini bulamadım herhangi bir yerde, mümkünse ekleyebilir misiniz? Umarım cevap verirsiniz.

  40. diyelimki sizin kötülüğünüze uğraşan biri var. Size tuzaklar kurup duruyo, nerde ne işiniz varsa ona engel koyuyor. Ozamanda bu dua yi okumak uygunmudur? Yoksa yaptığı kötülükler, kurduğu tuzakları, sahibinin başına geri döndürmek için ekstra dua varmi?

  41. vayy. mübarek.. ne deyim. Allah cümlemizin yardımcısı olsun da. sırf biz hani cok isteyince olan şeyler bazen şer oluyoya.. körü körüne istemek dogrumudur acep?? hayırlısı olsun hakkımızda

  42. Hocam ne olur cok mutsuzum bana yardim edin
    Ben gercekten uzuluyorum hayatinin boyle olmasindan evet zamani ve konusu olmayan bir sey bu ama size ancak boyle ulasirim evet hocam benim hayatimda istedigim gibi bir insan olamiyirum isteklerimi saysam sikilirsiniz bu adam manyakmi dersiniz ama olmuyo hocam ve diger bu yaziyi okuyan butun vatandaslarima sesleniyorum bana yardimci olacak bir umut gosterecek dua ve diger Allah yoluna uygun olucak şey

    Çünkü Allah 1 dir ve tektir

    HOCAM CEVAPINI VERIN BE OLUR UZULUYORUM BASTA ALLAH YARDIM EDER
    SIZDE BUNA VESİLE OLURSUNUZ SAĞ OLUN

    1. ADEM KARDEŞİM ÖLÜMÜ ÇOK DÜŞÜN 40 GÜN SABAH NAMAZINI CAMİDE KIL CAMİYE 25 DAKİKA ERKAN GİT GEREKİRSE SOĞUKTA KAPIDA BEKLE GİDERKEN HERGÜN 1000 İSTİĞFAR ÇEK ÇOK AĞLA KARDEŞİM TENHALARDA HEM SESSİZCE ZİKİR ÇEK HEM AĞLA HARAMA ASLA BAKMA HEP ŞUNU DE KENDİNE BEN BU GÜN VARIM YARIN YOKUM BELKİ BUGÜNDE YOKUM AMA SEN BAKİSİN ALLAHIM ÇOK YEME ÇOK UYUMA GECE KALK AĞLA KARDEŞİM SESSİZCE OTOBÜSTE METRODA HEP ZİKRET İÇİNDEN AĞLA O ZAMAN TÜM KAPILAR AÇILIR KARDEŞİM AÇILIR AMA BİDE BAKMIŞSIN SEN RABBİNE AŞIK OLMUŞSUN DÜNYAYI VERSELER REDDEDERSİN İŞTE FORMÜL BU KARDEŞİM

    2. Adem kardeşim ve diger kardeşlerim. Bize onem verdiğimiz birisinden bir mektup veya bir mesaj gelse oturup onun her satırını dikkatlice okuruz gerekirse tekrar tekrar okuyup iyice anlamaya çalışırız. Rabbimiz bize bir mektup göndermiş adı Kuran’ı Kerim.. iste bu yüce kitap bir Müslümanin her ihtiyacina cevap veren bir mucizedir. O hem duadır hem zikirdir. Allah kelamidir. Aradigin her türlü dua her türlü zikir burada mevcuttur. Rabbimiz bize nasil dua edeceğimizi kendisine nasil şukredecegimizi burada bize öğrenmiştir. Ayrıca iddia ediyorum Kuran’ı Kerim en güzel antidepresandir. Kuranı hem arapca hem Türkçe mealini duzenli olarak okuyan kimsede ruhsal sıkıntı, depresyon diye birşey kesinlikle kalmaz. Cogu ayet insana teselli verici niteliktedir. Kuran bütün efendimiz nezdinde bütün insanlığa gönderilen bir mesajdır. Burada her ne kadar rasulum sabret… korkma… endiselnme… gibi efendimize karşı söylenmiş gibi gozukse de aslinda muhatap bütün insanlardır. Ve Rabbimiz asla kandirmaz yalan soylemez ve vadinden donmez. Onun için kuranda gecen her ayeti bir teselli kaynagi bir dayanak olarak kabul edip Allaha dayanirsan ona tevekkül edersen hiçbir kimseye hicbir seye ihtiyacin kalmaz.. Allaha emanet.

  43. ben şimdi okuyacağım duayı hemen sitenize girip ezberleyemiyorum kaydetmek istedim helal etmiyoruz uyarısı çıktı telefonumla da kısa zikri fotoğraf olarak çektim yolda gelip giderken okurum diye.Forografı korkudan sildim hakkınıza girmiş mi oldum öyleyse sildim lütfen helal edin.

    1. Baska yerlerde izin paylasanlara hakkimizi hellal etmiyoruz dedik. Kendi kullaniminiz icin telefonunuza kaydedebilirsiniz.

      1. Hocam duanın Arapçasını ekleyebilirmisiniz, türkçesinden okurken harf hatasına sebep olabiliyor.

  44. Assalamu aleykum! Verilen tertibde Salâten Tûncîna 1 kere mi okunuyor baska yerde 41 defa okundugunu gordugum icin soruyoruyorum kuskuya dustum hangisi dogru.Cevap verirseniz minnetar olurum.

  45. Merhaba ben dua ediyorum ama yani sürekli ettiğim bir dua var bir iş için o iş de yaklaştı ve oldukça zor gözüküyor,o duayla birlikte 1 kez bu duayı yapabilir miyim ?Bir yerde okumuştum farklı duaları aynı zamanda aynı gün veya yakın zamanlarda yapmak doğru mu?

    1. Dua Müminin kilicidir. Dua karistirmak diye bir sey sözkonusu degil. Sizin dediginiz zikirdir.

      1. Salam. Bu duani oxumaq üçün hər hansısa saat ve gün var? Yoxsa istədiyimiz vaxt oxuya bilərik?

  46. kusura bakmayın saçmaladıysam.ama sıkıntılı olduğum için ne yapacağımı bilemiyorum.hani benim amacım çok kuvvetli dua mıdır diye öğrenmekti.işten geç geldiğim için bütün duaları okuyacak vaktim olmuyor o yüzden daha etkili işime yarayacak duaları seçip okumak istiyordum.inşallah bu sizin sitenizdeki dualar sıkıntılarımı giderecektir.sitenizdeki dualara çok güveniyorum bana çok inandırıcı geliyor o yüzden eğer çok soru sorarsam ne olur kusuruma bakmayın

    1. dualar sadece vesıledır asıl rabbım ısterse kabul olunmatan dılek bıtmeyen dert kalmaz yeterki rabbım ol desın

    2. İnanıyorum ki Rabbim açılan hiçbir eli boş çevirmez eğerki istediğin şey olmuyorsa sakın zorlama kulu için hayırsız olacak bir şeyi verirmi allahım vermez… Ordan burdan etkili dua mucize dua diye birşey aramayın hiç birşey bilmiyorsanız ihlas fatiha ayetelkürsi de mi bilmiyor sunuz ne güzel dualar bunlar arkadaşlar elbette hepsi de güzel ama hani diyorsunuz ya etkili bir dua varmı diye etki kalpten gelen şevkle edilen duadadır bence…..

  47. lütfen cevap verin hocam?ALLAH rızası için benim için çok çok önemli.çevrenizde olması zor dilekleri kabul olan var mı?olmasını çok istediğim çok zor dileklerim var.onlar için okusam etkili olur mu?ne olur yardım edin?inanın hayattan bezdim.o yüzden dualara bakıyorum bir umut belki kabul olur diye

    1. Cok sacma bir soru soruyorsunuz. Kabul olmazsa bu duayi etmeyeceksiniz, olursa edecek misiniz? Bu mantikla yaklasirsaniz hic bir duaniz kabul olmaz, bunun farkindasiniz degil mi???

      1. Çok doğru söylüyorsunuz hocam insanlar artık kulluk için değilde sadece pazarlıkla çekiyorlar tesbihi duayı yoksa zahmet edipte çekmiyecek anmayacaklar çok acı şeyler

      2. Selamun aleyküm hocam bnim gerçekten gerçekleşmesi ck imkansız bi duam var. Bn yürüyemiyorum engelliyim ve yürümeyi ck istiyorum sizce duamın gerçekleşme imkanı var mı?

          1. Merhaba hocam size ulaşamıyorum yardımcı olursanız sevinirim

        1. Geçmiş olsun kardeşim RAB bim ŞAFİ ismi ile şifa versin İNŞALLAH bir anlığına dahi olsa sakın ümidini kesme asla isyan etme olurmu farkındayım belki de çok zor şeyler yapıyorsundur lakin unutma “ALLAH Sabredenlerle Birliktedir”

        2. ablacım ben 37 yaşına kadar her organı tam herşeyi saglıklıyım 48 yaşına girecegim 4 önemli organım yok fıtıklardan ve kırıklardan yürümede zorlanıyorum engel beyindedir bedende degil hayata saglam başlayıp yolun devamını eksik yürümek önemli bir sınavdır isyandan kaçın rabbimin sabrı geniş bizi muhtaç etmesin kafi degilmi şükür halimize yüde 71 engel raporum oldu

        3. Kardeşim Allah’ım sana Şafi ismiyle şifalar versin. Senin icin tabiki çok zor anlıyorum ama en en azından görebiliyorsun ellerini kullanabiliyorsun ki bu yaziyi yazabildin boyundan aşağı kısmı felç degil (Allah vermesin) bu halde yasayan insanlar da var. Şunu unutma Yaradan Allah mutlak adildir, bu dünyada mahrum bıraktıklarının karşılığını öbür Alemde kat kat fazlasiyla verecektir. Bu bir imtihandır. Bize düşen teslimiyet ve sabırdır. Evet cok zor ama işte bu zor olana sabır ve teslimiyet göstermek bu kisa dünya hayatı karşılığında hayal bile edemeyecegin bir mükafatı kazandıracaktır sana. Rab katinda senin kıldığın iki rekat namaz ettigin dua bizimkine göre ne kadar da degerlidir. İste burada en önemli çizgi neden ben dememek ve iyan etmemektir. Her hal icin Allaha şukretmektir. Allah ol deyince oldurandir. Onun için imkansiz diye bir şey yoktur. Bize dusen duaya devam edip Allahtan kabul olmasini dilemektir. Allah her duaya cevap verir aslında . Ettiğin duanin kabul olmadığını düşünürsün ama Allah senin için o duanin karşılığında neler hazırlamıştır hayal bile edemezsin. Hesap gününde hiçbir yardimcinin olmadığı anlarda duaların çıkar karşına ve tutar elinden. Ve Rabbin emreder meleklerine. Bu kulum verdigim belaya sabretti bana isyan etmedi şükretti ve dua etti. Buna karşılık onu cennetimin en güzel yerine koyun diye. Şu an benim de seninkine benzer bir hastalığım ve bunun yanında bir kactane de başka kendimce çok büyük ama Allah için çok küçük derdim var. Allah derdimizden daha büyüktür. Bize düşen iman inanc teslimiyet ve sabırdır. Mevlana derki ” Kardeş sen duaya devam et kabul olmuş olmamış bu senin işin değil ” Senin icin ben de dua edeceğim. Birbirimize dua edelim. Allaha emanet ol.

        4. Kün feye Kün Rabbim ol der ve oluverir. Neden olmasın inşaAllah sende diğer insanlar gibi koşar oynarsın.

        5. Allah c.c öyle büyükki siz duanızı canı gönülden rabbim bana şifa ferecek diyerek ona sonsuz inanarak dua edin muhakkakki bir şekilde size cevap verecektir duam kabul olmadı diye ümitsizliğe düşme isyan etme rabbim bana cevap verdi benim için hayırlısı buymuş de
          Kardeşim sizin için çok zor durum Rabbim şafi ismi suyu hürmetine şifalar verir inşallah

      3. aynen ne guzell dedınız ama acaba kabul olur mu ! yada bir faydası olur mu ne ya duayı en iiçten ve gercekten istersen önce hamd;u senalar getir rabbine sonra ise sallatu sellam getir ama sallatu sellam getirince iki sallatu sellamın ortasında hacetini et ve gine sallat getr yane 2 sallavatın ortasındaki dua ger,i cevrilmez dualarınızıda ALLAH RIZASI için yapın sadaka öncesinde verin ve peygamber efendimiz sallahu A.S hediye edin duanızı dilediğin duayı et mutlaka kabul olunur ezan susuncaya kadar yagmur yagıp duruncaya kadar etiğin dualar secdede etiğin ezanla kamet arasında etiğin dualar kabul olur ….! inşlllah ama gönülden isteeyin …!

    2. Degerli nergiz hanim dua ne zaman kabul olacagi ne ben bilirim nede baskasi bilir allahtan baska kimse bilmez sadece allah a yonelin ibadetinizi tam yapin gerisini allaha birakin

    3. sübhanallahi ve bihamdihi 100 bittikten sonra vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyül azim

  48. benimde imkansız dileklerim var.olmayınca çok sıkıntı yapıyorum kendime.çok ağlıyorum.çok istiyorum.inş bu dua ile zoru başarıcam.acaba bu dua ile çevrenizde olması çok zor dilekleri olan var mı?yani tecrübe edildi mi?

    1. Peki Hocam yukarıda dediğim yanlıştı peki o okuldan ayrılan hocamın geri gelme ihtimali var bu duaları okursam kabul olur mu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bunu Paylaş kısmından paylaşabilirsiniz!!!
%d blogcu bunu beğendi: