Zeka Artırma Duası

Zeka Artırma Duası

Değerli Dostlarım!
Kısa bir aradan sonra tekrar sizler için yararlı dualarla karşınızdayız. Bu süre zarfında çeşitli duaları derledik. Bunları ilerleyen zamanlarda sizlerle paylaşacağız. Daha fazla kitleye yardımcı olmak için, yazının altındaki paylaş butonuna tıklayarak sizlerin de bu konuda bizlere yardımcı olmanızı rica ediyoruz. Bu sayede sizler de hayra vesile olmuş olursunuz.
Gelelim duamıza; özellikle öğrenim gören kardeşlerimizin çok faydalanacağı Zeka Artırma Duası paylaşmak istiyoruz. Bu Zeka Artıma Duası gerçekten çok etkilidir. Hafızası zayıf olanların, okuduğunu anlamakta güçlük çekenlerin, çok çabuk unutanların muhakkak okuması gereken bir duadır. Aynı zamanda çok kişi tarafından uygulanmış mücerrep bir havas metodudur. Yapmanız gereken tek şey, aşağıda yazılı duayı sabah namazının sünneti ve farzı arasında 27 kere okumanızdır.

Zeka Artırma Duası Arapçası:

Zeka Artırma Duası

Okunuşu:

Ya Kayyumu fela yefutu şeyum min ılmihi vela yeuduh, ya Kayyum

Anlamı:

Ey her şeyi ayakta tutan, ilminden hiçbir şey kaybolmayan ve hiçbir şey Kendisine zor gelmeyen! Ya Kayyum!

“Zeka Artırma Duası” üzerine 30 yorum

  1. Ben şafii yim kazayı kildiktan sonra yaparsamda olurmu kaza namazlarım var hala ALLAH razı olsun

    1. Namazlar, dualarının kabulünü, zikirlerin tesirlerini artırır. Ayrıca dinimizce farzdır. Gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini de Allah Alim olan bilir.

  2. Kardeşim bu yazdığın zikir Erbain-i İdrisiyye’de geçen Hz İdris aleyhisselama indirilmiş çok sırlı ve ağır bi zikirdir . Bunu okuyan insan manevi olarak düşükse çok büyük sıkıntıya girebilir ve bunu kaldıramaz hadi diyelim kaldırdı Erbaini İdrisiyyede derki bu zikirlerden birine başladığın zaman ömrünün sonuna kadar çekmek zorundadır eğer çekmesse Bu zikrin ruhanileri o insani tepe taklak eder hafızada zekasıda çok daha kötü olur. Yukarıda odamda bişeyler hissediyorum diyen arkadaşda bu sıkıntıyı yaşıyor Allah aşkına seyri sülük’de belli mertebeleri aşmamış Mürşidinden izin almayan insanlar bu ve benzeri zikirleri çekmesinler. Allah katında İnsanlara faydanızdan çok zararınız var bunu bilesiniz.

    1. Arkadasim mursid kim?Allah kuranda her an beni zikredin derken siz neden inatla birilerinden izin alinmasi sartmis gibi konusuyorsunuz?Insanlari duadan ve zikirden korkutarak uzaklastiriyorsunuz!! Allahin esmalarini okurken,hasa Allah kendini zikredenleri korumaktan acizmisde mursid koruyacakmis gibi izlenim yaratiyorsunuz.Kurandan ayetleri,Allahin esmalarini istediginiz kadar okuyun,zikirleri ve dualari yazarken admin kardesimiz ustune basa basa hic bir tehlikesi yok diyor ve icinde davet olan zikirleride eksik veriyor herkes kaldiramaz diye, arkadaslar,boyle sacma sapan soylemlerden dolayi bilinc altimiza yerlesmis korkulardan yasiyoruz bazi seyleri.53 yasindayim yaklasik 15 yasimdan simdiye kadar her zaman yuregimden geldigi gibi dua ederim,yeri geldi binlerce kez esma zikrettim,Allahima sonsuz sukurler olsun cok faudasini gordum hic zararini gormedim,ne carpildim ne yamuldum,aksine cok guzel rehber ruyalarla odullendirdi Rabbim.Lutfen Allahi zikretmekten kimse korkmasin o her an bizimle bize an yakin olandir mursidler degil.Yaradanla araniza kimsenin girmesine izin vermeyin arkadaslar..

    2. Ben bir zamanlar okurdum. Sonradan bazi sebeplerden dolayi birakdim. Ama oyle bir sey yasamadim. Zekamda da bununla alakali her hangi bir sorun yasadigimi dusunmuyorum kardes

  3. Selamun aleykum tamda ihtiyacım olan dualar Rabbim ebeden razı olsun ılmınızı hak yolunda muvaffak eylesin ehli sünnet yolundan ayırmasın dua ılen

  4. Ben bunu” Yâ Hayyu Yâ Kayyumy Fela yefutu şey’üm min ılmihi velâ yeuduh ” olarak biliyordum. Sitede boyle gorunce kafam karisti.

  5. kardeşim farz ve sünnet arası dua etmek bid’at olmaz mı merak ettiğim için soruyorum öyle yazıyor diğer sitelerde.

  6. Kardeşim ben bu duayı her okumamda odamda birşeyler hissediyorum ve akşamları uyurken birisinin beni gözütlediğini hissediyorum, zararlımıdır?

    1. Bazı dualar mana aleminde kapıları açar. Iyi yada kötü. Dualar bizim maneviyatimiza göre sekillenir.Davetleri zararlı bulsam da yaparken bizim takvamiz çok onemlidir.Once vücut berrak ve temiz olmali ki daha tesirli olsun.Bu his de mutlaka vesvesedir.Seni yapmandan sogutmak istiyor.Senin yapman gerek ve en cok da bizim yapmamiz gerek sünneti seniyyeye dikkat etmemiz.Az yiyip Pazartesi Persembe oruclarini tutmamiz.Farz namazlarindan sonra iki rekat (en az) nafile kilmamiz lazım. Bol bol sadaka atmamiz lazım. Allah razı olsun.

      1. Hocam bu duayi kiz kardesim icin okumak istiyorum. Suya okuyup versem olurmu? Her gun okumalimiyim? Artik 3cu senedi unversteye veriyor. Basqa bir duanizda varmi? Okuyayimda unversteyi kaznsin lutfen hocam.

  7. Hocam bunu bi sitede manevi güç ve kuvvet artırıcı doğa üstü güç kazandırıcï niteliğini görmüstüm doğrumudur??

        1. Her daim kişinin kendi okuması daha tesirlidir. Ama bu imkan yoksa kızınızın yerine de okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bunu Paylaş kısmından paylaşabilirsiniz!!!
%d blogcu bunu beğendi: