Erba’in-i İdrisiyye Üçüncü İsm-i Şerif

Erba’in-i İdrisiyye Üçüncü İsm-i Şerif

Erba'in-i İdrisiyye Üçüncü İsm-i ŞerifAllah-u Teala’nın Hz. İdris’e öğrettiği üçüncü ismi şerifidir. Bir çok havas ve esrara sahip bu esmadan kardeşlerimiz fayda görsün diye sizlerle paylaşıyoruz. Bu esmaları okurken halis kalp ve ihlas ile okunulması gerekmektedir. Okuma esnasında kalbe kötü duygular gelmemelidir. Kalbini boş düşüncelerden, kinden, hasetten ve gıybetten arındırarak okumalıdır. Eğer tam şartlara uyularak Erba’in-i İdrisiyye Üçüncü İsm-i Şerif okunursa, kabul olunmayacak dua kalmaz. Ayrıca gerçek dua sahibi, duayı kitaptan okuyan değil, gönülden okuyandır. Bu esmanın sırları ve acayiplikleri kalplerde zuhur eder. Bu duygularla dua eden kişi daha duasını bitirmeden duası kabul olunur. Duası kabul olan kişi de bununla övünmemelidir. Bu dualarla meşgul olan kişi her daim tevazu içinde halis ve muhlis olmalıdır.

Erba’in-i İdrisiyye Üçüncü İsm-i Şerif Arapçası

Erba'in-i İdrisiyye Üçüncü İsm-i Şerif

Erba’in-i İdrisiyye Üçüncü İsm-i Şerif Okunuşu:

Ya Allahul mahmudu fi külli fialihi Ya Allah

Erba’in-i İdrisiyye Üçüncü İsm-i Şerif Anlamı

Ey bütün işlerinde hamdolunmaya layık olan Allah! Ya Allah!

Bu Esmanın Faziletleri

  1. Cuma günü abdestli bir şekilde temiz elbiseler giyinmiş olarak cuma namazından önce tenha bir yerde bu esmayı 200 kere gizlice okuyan kişinin dileği kabul olunur.
  2. Cuma günü gusül abdesti alınarak ve temiz elbiseler giyilerek cuma namazına gidilir. Namazdan sonra tenha bir yerde oturarak bu esma 200 defa tüm içtenlikle okunur. Bunu okuyan kişi ne dilerse dilesin helal muradı Allah’ın izniyle kabul olur. Bunu uygulayan kişinin sağlam inancı olması gerekmektedir. Özellikle okuma sırasında Allah’tan başka alına bir şey getirmemesi gerekmektedir. Okuyan kişi halis niyet taşımazsa, dileği haramsa ya da kendini okumaya veremezse muvaffak olamaz
  3. 40 gün boyunca her gün 4444 kere bu esma okunur. Okuma işlemi bittikten sonra ilk cuma günü öğlen vakti gusül abdesti alınarak buhur yakılır. Daha sonra cuma namazını eda etmek için camiye gidilir. Cuma namazının akabinde bu esma 200 defa okunulur ve okuyan kişiye Allah-u Teala tarafından manevi kapıları açar.
  4. Herkesin kendisini sevmesini, övmesini ve kendisine itibar etmesini istiyorsa bu ismi şerifi her gün 10.000 ve her gece de 10.000 defa (bir günde toplamda 20.000) hiç ara vermeden peş peşe 50 gün boyunca okumalıdır. Allah’ın izniyle üzerine öyle bir nur iner ki, tüm mahlukat kendisine gıpta ile bakar, ona hürmet gösterir ve onu çok sever.
  5. Bir kimsenin Allah katında ya da yarattıklarının nezdinde bir haceti varsa ve ne kadar çabalarsa çabalasın bir türlü muradına ermiyorsa, bu kişi cuma günü gusül abdesti alsın. En güzel en temiz elbiselerini giyerek camiye gitsin ve camide 2000 defa bu ismi şerifini okusun. O isteği olmayacak bir iş de olsa, Allah-u Teala bu esmanın bereketiyle o muradını yerine getirir.
  6. Kim bu esmanın harflerini ayrı ayrı olarak beyaz bir bez üzerine yazıp onu üzerinde taşırsa, Allah onu her türlü kötülüklerden korur.
  7. Bu esmayı çok zikreden kişiden Allah-u Teala manevi perdeleri kaldırır.
  8. Hasta olan kişi için bu ism-i şerif miski safran ve gülsuyu karışımı ile yapılan  bir mürekkeple temiz bir kağıda yazılır. Daha sonra o kağıt bir kap içerisinde temiz bir suya bırakılır. Hasta olan kişiye o su içirilirse Allah’ın izniyle o kişi iyileşir.
  9. Bu esma cuma namazı vaktinde namaza kalkıldığında ayaktayken 1 kere okunursa, kişinin haceti kabule daha yakın olur.

“Erba’in-i İdrisiyye Üçüncü İsm-i Şerif” üzerine 13 yorum

  1. Erbain’i İdrisiye’nin diğer bütün isimlerini’de faziletleri ve ne amaçla okunduklarında Yazar mısınız? lütfen.

    1. Camiler enerji bakımından yoğun yerlerdir. Cami gibi kutsal yerlerde duaların icabeti daha hızlı olur. Bu sebepten dolayı tavsiye ediliyor. Hanımlarımız da kadınlara ayrılan bölümlerde bunu uygulayabilir.

  2. Cübbeli Ahmet hocanın da bu isimlerin faziletinden bahsettiği bi kitabı var, sizin bu paylaştığınız hangi kitap veya kaynak onu almak isterim. Ayrıca büyük sayılardaki okumalar davete girmezmi ve bu şekilde okuyanı sıkıntıya sokmazmı genelde büyük sayıları okumayın derler ya siz ne derseniz?

    1. Adetlerin çokluğu ile azlığı davet olduğu anlamına gelemez. Davet farklıdır. Bir kaç davet paylaşacağız. O zaman farkı anlarsınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bunu Paylaş kısmından paylaşabilirsiniz!!!
%d blogcu bunu beğendi: