İftar Duası

İftar Duası

Kıymetli Dostlarım!
11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in en güzel anlarından biri de, iftar sofrasına oturmak ve Allah rızası için tuttuğumuz orucu sevinçle açmaktır. Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (SAV), nitekim bir hadiste şöyle buyurmuştur: “İnsanın iki sevinci vardır. Birisi, iftar sofrasındaki sevinci, ikincisi de ahirette Allah’a kavuştuğu andaki sevinci olacaktır.”
Orucumuzu açarken dua etmeyi unutmayın. Çeşitli dualar mevcut, lakin bunların içinde paylaştığımız bu duanın daha kıymeti olduğu şüphe götürmez bir gerçektir. Bu iftar duasında, iftar ve orucun ancak Allah için yapıldığı, O’na dayandığı ve O’ndan başkasından rızık istenmediği hakikati mevcuttur.

İftar Duası Okunuşu:
Allahüm leke sumtü ve bike amentü ve aleyke tevekkeltü ve ala rizkıke eftartü ve savmelğadi min şehri Ramadane neveytü feğfirli ma kaddemtü vema ehhartü. Ya vasial meğfirati iğfirli ve livalideyye ve lilmüminine yevme yekumül hisab

İftar Duası Anlamı:
Allah’ım, Senin rızan için oruç tuttum. Sana inandım ve Sana güvendim. Senin verdiğin rızkınla iftar ettim. Yarınki Ramazan orucuma da niyet ettim. Rabbim, evvel yaptıklarımıi sonraya bıraktıklarımı yani yapmış olduğum günahlarımı bağışla. Ey rahmeti bol olan Allah’ım, beni, ana babamı ve bütün müminleri hesap gününde bağışla.

İftar Duası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bunu Paylaş kısmından paylaşabilirsiniz!!!
%d blogcu bunu beğendi: