Mühim Hacet Duası

Mühim Hacet Duası

Değerli Dostlarım, daha önceki bir yazımızda Al-i İmran Suresi 26. ve 27. ayetleriyle ilgili Zengin Olma Duası ve Rızık Kapılarını Açan Mucize Dua paylaşmıştık. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in çok kıymetli bu iki ayeti rızık ayetlerindendir. Havas alimleri bu ayetler ile bir çok faydalı terkipler hazırlamışlardır. Zira alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (S.A.V.)’de fakir kişilere bu ayetleri okumalarını önermiştir. Bunlara istinaden sizlere Mühim Hacet Duası uygulamasının nasıl yapıldığını anlatalım.

Mühim Hacet Duası:

Mühim bir hacetiniz varsa, beyaz bir kağıda abdestli olarak el-Melik ism-i şerifini hurufu mukatta yani harfleri ayrı ayrı yazın. Tam olarak Elif, Lam, Mim, Lam ve Kef harflerinin yazılması gerekmektedir. Yazma işlemi tamamlandıktan sonra aşağıda yazmış olduğumuz ayetleri Besmele ile birlikte kağıda yazmış olduğunuz harflerden MİM harfine bakarak 40 Kere okuyun. Bazı arkadaşlarımız sormadan biz cevap verelim. Uygulama sonunda 40 Kere Besmele okunmuş olacaktır. Ayrıca Al-i İmran Suresi “Kulillahüme” diye başlar ama burada “Allahümme” kısmından başlayacağız.

Okunacak Ayetler Arapçası:

ali-imran-26-27

Ayetlerin Okunuşu:

Bismillahirrahmanirrahim. Allâhumme mâlikel mulki tû’til mulke men teşâu ve tenziul mulke mimmen teşâ, ve tuizzu men teşâu ve tuzillu men teşâ’, bi yedikel hayr, inneke alâ kulli şey’in kadîr. Tûlicul leyle fîn nehâri ve tûlicun nehâra fîl leyl, ve tuhricul hayya minel meyyiti ve tuhricul meyyite minel hayy, ve terzuku men teşâu bi gayri hısâb.

Bu uygulamayı hacetiniz kabul oluncaya kadar yaparsanız, Allah’in izniyle muradınıza eresiniz.

Başka bir uygulaması ise şöyledir:

Bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz (S.A.V) şöyle buyuruyor: “Bir kimse mühim bir hacetinin görülmesini isterse, önce Allah-u Teala’nın huzurunda secde etsin. Daha sonra yukarıda belirtilen ayeti 1 kere okusun ve şöyle dua etsin”:

Yapılacak Dua Arapçası

Mühim Hacet Duası

Okunuşu

Ya Allahu ya Allahu ya Allahu ya Allahu entellahullezi la ilahe illa ente vehdeke la şerike leke tecebberte en yekune leke veledun ve tealeyte en yekune leke şerikün ve teazamte en yekune leke niddün ve müşirun ve kahherte en yekune leke diddün ve tekerramte en yekune leke vezirun ya Allahu ya Allahu ya Allahu ya Allahu entellezi tenezzehte ve nezzehte cemia halkıke la aynun terake ve la yüdriküke besarun ya Allahu ya Allahu ya Allahu ya Allahu ikdi haceti

Dua bittikten sonra hacet neyse Allah’tan istenir.

Yukarıda yazılan iki uygulamayı da ardı ardına yapabilirsiniz. Dualar ısrarın esas olduğunu unutmayınız. Hacetiniz gerçekleşinceye kadar bu uygulamaları devam etmeniz tavsiye edilmektedir.

NOT: Sadece Youtube kanalımızda paylaşacağımız çok tesirli ve sırlı duaları kaçırmamak için kanalımıza BURADAN abone olmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

“Mühim Hacet Duası” üzerine 12 yorum

  1. El malik nasıl yazılacak arapçası demişsiniz bi gösterir misiniz lütfen ben anlamadım

    1. Hangi harfleri yazacağınızı yazımızda açıkça belirttik. Elif Lam Mim Lam ve Kef harfleri

    1. Sitemizde bu konuyla alakalı çok fazla faziletli zikir ve dualar mevcuttur. Sizin içinize sinenlerden bir veya birkaçını okuyabilirsiniz. Çok fazla kardeşimiz tecrübe etti. İnşallah siz de muvaffak olursunuz.

  2. Merhabalar Allah razı olsun böyle güzel dualar paylaştığınız için.Müsaadenizle dua ile ilgili bir sorum olacaktı şöyle ki: ‘’El-Melik ism-i şerifini hurufu mukatta yani harfleri ayrı ayrı yazın.’’ Demişsiniz ya yani bu şekilde mi yazalım; ‘’E L – M E L İ K’’ birde ELİF LAM MİM LAM KEF harflerini Arapça mı yazacağız? Eğer mümkün ise cevabınızı örnek olarak ne şekilde yazmamız gerektiğini burada gösterebilir misiniz?? Şimdiden teşekkür ederim Allah razı olsun?

    1. Hurufu mukatta olarak yazılması demek, kelimeyi oluşturan harflerin Arapça olarak tek tek yazılmasıdır. Bu durum Elif Lam Mim Lam Kef harfleri Arapça olarak yazılacaktır.

  3. Cok kalite bir calısmalarınız uygulamalrınız cok iyi işinize hakkınızı vermişsiniz kopyala yapıstr yapmadan bizzat inceleyerek arastırarak paylasım yapıyorsunuz ne zaman internetten bir dua baksam buraya ilk arastırıyorum ancak bazı duaların kapamanız yada özel olarak paylasım isteminiz hoş degil emege geçen herkezden allah razı olsun saygılar

    1. Allah sizlerden de razı olsun. Paylaştığımız duaların %99 açık olarak veriliyor. Geri kalanlar kesinlikle ticari amaç güdülmüyor. Yani onları satma gibi bir durum asla söz konusu değildir. Yakında çok daha yeni içeriklerler eklenecektir.

  4. Cok kalite bir sitesiniz inanın tüm içtenligimle bunu söylüyorum calısmalarınız uygulamalrınız cok iyi işinize hakkınızı vermişsiniz kopyala yapıstr yapmadan bizzat inceleyerek arastırarak paylasım yapıyorsunuz ne zaman internetten bir dua baksam buraya ilk arastırıyorum ancak bazı duaların kapamanız yada özel olarak paylasım isteminiz hoş degil emege geçen herkezden allah razı olsun saygılar

  5. Allah razı olsun gerçekten de sizi büyük bir ilgi ve alaka ile takip ediyorum. Paylaşımlarınız bugüne dek ortalıkta dolaşan safsataları ezip hakiki ilme yönlendiriyor… Paylaşımlarınızı arttırmanız ve ilminizden daha çok istifade edebilme dileğiyle selametle…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Bunu Paylaş kısmından paylaşabilirsiniz!!!
%d blogcu bunu beğendi: